Merkez Sur İlçesi'nde evlerini terkeden mağdur aileleri kaldıkları otel ve evlerde ziyaret ettiklerini ve moral verdiklerini belirten Gözde Keskin, "Sur ve Bağlar ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahalleler dışında kentte günlük hayat sürüyor. Sur mağdurları da bir an önce eski güzel günlere kavuşmayı bekliyor" dedi.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları yönetimi, 28 Ocak'ta Diyarbakır'a yaptıkları bir günlük ziyaretle ilgili basın toplantısı düzenledi. İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, Diyarbakır'a uçakta şehit ailesi de bulunduğu için üzgün şekilde gittiklerini söyledi. AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları yönetimince karşılandıklarını dile getiren Keskin, "Sur mağdurlarını ziyaret ettik. İzmir'de Sur mağduları için düzenlenen yardım kampanyasında gönderilen soba, battaniye, halı ve benzeri mazemelerle dolu TIR ulaşmıştı. Maddi yardımdan çok manevi olarak yanlarında olduğumuz için teşekkür ettiler. Bir gün de olsa yanlarında olmaktan dolayı çok sevindiler. Diyarbakır'da yaşananları Ege halkına anlatmamızı istediler" diye konuştu.

Devlet'in Sur mağdurlarına barınak, erzak gibi yardımlarda bulunduğunu gördüklerini belirten Gözde Keskin, "Mağdur ailelerini sıkıntılarını, sorunlarını dinledik. Tek istekleri çatışmaların bir an önce bitmesi. Sorumluların kimler olduğunu halk anlamış. Eski güzel günlere kavuşmayı arzu ediyorlar. Sur Kaymakamı ve parti ilçe teşkilatını da ziyaret ettik. Sur mağdurlarının kaldığı evlere yaptığımız ziyaretlerde İzmir'den götürdüğümüz yardımları da teslim ettik" dedi.

Diyarbakır bütününde bir sıkıntı olmadığını, sadece Sur ve Bağlar ilçesinde, çatışma ortamı olduğunu gördüklerini dile getiken Keskin, kentin diğer bölgelerinde rutin günlük hayatın devam ettiğini söyledi. Keskin, "Sur'da 11 mahallede sokağa çıkma yasağı var. Halkı korumak adına konmuş bir yasak. Basında görüldüğü gibi büyük bir savaş ortamı yok. Diğer ilçelerde hayat devam ediyor. Ama Sur'un turistik, tarihi binalarının, camilerin olduğu bölgeye girilemiyor. Bunun üzüntüsünü yaşadık. Bölge halkı güzel günlerin devlet sayesinde geleceğine inanıyorlar" dedi. Keskin, HDP'nin yöneticilerinin lüks konutlarda yaşadıklarını, lüks kafelerde sohbet ettiklerini, ancak mağdur ailelerin çocuklarının savaşa sürüklediklerini öğrendiklerini söyledi.

Diyarbakır'a İzmir'en yardımların süreceğini belirten Keskin, AK Parti Kadın Kolları'nı da İzmir'e devet ettiklerini belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi