Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasında uygulanan bir kültürel değişim programının önemli bir ayağı İzmir’de Açık Stüdyo’da gerçekleştiriliyor. Tandem projesi, Türkiye’de özellikle Anadolu kentlerinde, kültür-sanat alanında çalışan kurum ve girişimlerin, kültür yöneticileri ile proje yöneticilerinin, uluslararası işbirlikleri oluşturmalarına, sanatsal yeni deneyimler kazanmalarına ve birlikte ortak sanatsal üretim yapmalarını hedefliyor.

TANDEM projesinin önemli bir etkinlik ayağı da İzmir’de Açık Stüdyo’da gerçekleşiyor.

Karşılıklı ortak çalışma ortamında, dans ve tiyatro odaklı atölye çalışmasında; Polonya (Wroclav) merkezli fiziksel tiyatro laboratuarı Studio Matejka ile Türkiye (İzmir) merkezli sanatçı kolektifi ‘budalasultan’ın '(Yok)olan Yuvalar (Yok)olan İnsanlar' adlı işbirliği projesi gerçekleştirilecek. Atölyenin yürütücülüğünü Polonyalı sanatçı Matej Matejka üstlenecek.

Atölye çalışmasında ‘dans ve tiyatro’ ile ‘hareket ve eylem’ arasındaki sınırları ortadan kaldırmaya yönelik bir laboratuar modeli doğrultusunda, doğaçlama yöntemiyle çeşitli  fiziksel alıştırmalar yapılacak. '(Yok)olan Yuvalar (Yok)olan İnsanlar'  başlığı ve konusuna odaklanılarak, işbirliği içinde bir senaryo oluşturulacak. Katılmak isteyenlere açık olan atölye çalışması 10 Haziran’da başlıyor. Atölye çalışması 16 Haziran akşamı sonlanacak. 

Atölye çalışmasının son akşamında (16.06.2017) saat 20.00'de Studio Matejka kısa filmleri gösterilip, ‘budalasultan’ ve ‘Studio Matejka’ sanatçıları ile söyleşi ardından kısa bir atölye sunumu yapılacak. Atölye çalışmaları gündüz saatlerinde yoğun provalarla sürerken, halka açık sunum bölümü  her gün saat:19.00 ile 21.30 arasında İzmir Açık Stüdyo’da gerçekleştirilecek. İsteyenler rezervasyon yaptırarak atöyle çalışmasına da katılabilecekler.

Editör: Haber Merkezi