GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE- Onlar, 301 madencinin hayatını kaybettiği madenden sağ çıkan ancak bir SMS ile işsiz bırakılıp tazminatları bir türlü ödenmeyen Somalı işçiler. Somalı maden işçileri 5 yıldır alamadıkları tazminatları için yazın kavurucu günlerinde yürüyüş yaparak sesini hem hükümete, hem de TKİ’ye duyurmaya çalacak.

‘BUGÜN BİZE OLAN YARIN HERKESE OLUR’

İşten atıldıktan sonra tazminatların taksitle ödeneceği sözü verilen ancak aradan geçen beş yılda hiçbir ödeme yapılmayan maden işçileri 10 Temmuz’da yaptıkları eylemden olumlu bir sonuç alamayınca yarın (Çarşamba) yine sokaklara çıkıyor.

Soma Kaymakamlığı önünde saat 12.30’da buluşacak olan Somalı maden işçileri buradan TKİ binasına yürüyerek başta alamadıkları tazminatları olmak üzere, Soma’daki maden işçilerinin bir türlü giderilmeyen sorunlarını dile getirecek.

30 ile 90 bin TL arasında değişen tazminatlarının yatırılması için sokağa çıkan maden işçilerine, yaşanan sorunları kamuoyu ile paylaştığı için hiçbir işe giremeyen işçiler, halen çalıştıkları madenlerde sorun yaşayan işçiler ve ailelerinin de katılarak eylemi büyütmeleri bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi