Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın duayen esnafı gözlükçü Mustafa Ortabaş, yaşının ilerlemesine rağmen 1 gün bile gitmemezlik yapmadığı işinde rağmen çalışarak gençleştiğini söyledi. Bugüne kadar doktara hiç gitmeyen Ortabaş, kalp, şeker ve tansiyon gibi hastalıkları da olmadığını vurguladı. İçki ve sigara kullanmayan Ortabaş, her sabah buz gibi kuyu suyu ile duş aldığını, bol şeker tükettiğini söyledi. Bayramlar dışında hiç tatil yapmadan çalışan ihtiyar delikanlı, 101 yaşından önce mesleğini bırakmayacağını söyledi ve gençlere de çok çalışalarını önerdi. Ortabaş, şöyle dedi:

"Bu çarşıdan kapamıyorum. 2i çocuk, 4 torun sahibiyim. Kendimin yaşam koçuyum. Doğru yolda olduğumu düşünüyorum. Çünkü bu güne kadar hiç ameliyat olmadım, grip dışında hastalığa yakalanmadım." 

Atatürk sevdalısı olan Ortabaş Ulu Önder'i iki kez gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Babam Hasan Hulki Ortabaş, İstiklal Savaşı kahramanlarından. Atatürk'le birlikte cephede savaştı Birinci Dünya Savaşı'na da katıldı. Aynı zamanda Şam Merkez Komutanlığı da yaptı. Girit Adası'nda Yunun Lisesi'nden mezun oldu. İzmir'in Yunan işgali sırasında çok iyi Yunanca bildiği için İstihbarat Şefliği görevinde bulundu. Babam bana hep anılarını anlatırdı."

 

Mustafa OĞUZ/İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi