Ümit Kartal / İz Gazete - Menderes'te emekli okul müdürü 66 yaşındaki Adil Ş.'nin kız çocuklarına 'istismar' davasının bugünkü duruşması görülmeye başlandı. İzmir Bayraklı Adliyesi'nde yapılan duruşmaya katılım çağrısı büyük ses buldu. Ağırlığını kadınların oluşturduğu büyük bir kalabalığın katıldığı destek açıklamasında CHP Manisa Milletvekili ve Grup Baskanvekili Özgür Özel ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'da katıldı.

İLGİLİ HABER: Ben Saadet öğretmen; sizi çocukların sesi olmaya çağırıyorum

Duruşma öncesi bir açıklama yapan Saadet Özkan4 partiye çağrıda bulunarak, "Birlik olalım. Çocuklar için beraber olalım. Kapılar odalar arkasında tacize uğrarken çocuklar yalnızlar. Hep birlikte aydınlık bir yola girelim çocuklar için" diye konuştu.

Konuşması sık sık "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Saadet Öğretmen yalnız değildir" sloganlarıyla kesilen Saadet Özkan, "Çocuklarımız için aydınlık bir yol açmak zorundayız. Koca koca adamları küçücük çocuklarla aynı fotoğrafa koymayın. Daha geçen hafta 9 yaşında çocuk mahkemeye çıkmadan kalbi dayanamadı ve öldü" ifadesini kullandı. Saadet Özkan duruşmaya destek veren herkese teşekkür etti. 

ÖZEL: VİCDANA İHTİYAÇ VAR

Özkan'ın ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, "Burada tüm siyasi partilerden insanlar olabilir. Ortak paydamız çocuklarımıza siyaset üstü sahip çıkmaktır. Türkiyenin girdiği kör ve karanlık tünelden el birliği ile çıkarılması lazım. Bunun için vicdana ihtiyaç var" diye konuştu. 

İLGİLİ HABER: Ben Saadet öğretmen; sizi çocukların sesi olmaya çağırıyorum

 

"Kadın örgütlerine iyi ki varsınız" diyen Özgür Özel, "Asla şunu unutmayacağız. Saadet Öğretmen yüreğindeki cesaret ve umutla çocuklar için kurtuluş umudu olmuştur. Bir öğretmenin yapması gerekeni yaptı. O yavrular baskı istismar ve zulme teslim olmak dışında yol gördüler. Korkmamaları gerektiğini öğrenip Saadet Öğretmen'in tuttuğu ışığa doğru yürüdü çocuklar. Bugün bu davanın takipçisi olacağız ve buradan yaratılan farkındalıkla bir çok çocuğa da umut olacağız. Kadınlar ve çocuklar yalnız değildir" ifadelerini kullandı.

Özel'in konuşması da "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganlarıyla karşılandı. Bayraklı Belediyesi Bakanı Hasan Karabağ da yaptığı konuşmada bu süreçte işsiz kalan Saadet Özkan'a sahip çıkarak, "Bayraklı Belediyesi bünyesinde kendisine bir iş vereceğiz" açıklamasında bulundu.

İLGİLİ HABER: Ben Saadet öğretmen; sizi çocukların sesi olmaya çağırıyorum

Yapılan açıklamaların ardından duruşma için adliyeye geçildi. Duruşmada bugün karar verilmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi