Konak Kent Konseyi yaptığı basın açıklaması ile 30 Ağustos yasaklarına tepki gösterdi. Yasağa dair konuşan Konak Kent Konseyi ve Ege Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hamit Mumcu 30 Ağustos'un önemsizleştirilmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Mumcu'nun açıklaması şöyle; 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98'inci yıl dönümünde yapılacak etkinliklerin İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile yasaklanması hem Konseyimiz hem de kamuoyu tarafından tepki çekmiştir.

Nedense bu yasaklar gencecik çocuklarımız üniversite sınavına girerken hiçe sayılmış, işçi ve memur kardeşlerimiz çalışmak zorunda bırakılmış, avmler açılmış sermayeye peşkeş çekilmiş, Ayasofya açılmış on binlerce insan bir araya gelmiş ve geçtiğimiz aylarda Milli Birlik ve Beraberlik Günü’nde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yurtiçi ve yurtdışında en az 3000 etkinlik düzenlerken 30 Ağustos Zafer Bayramı Ulusumuzun Bağımsızlık ve Özgürlük günü olan Milli Mücadele ruhumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün dehası ile zincirlerimizi kırdığımız kıvanç duyduğumuz Türkü, Lazı, Kürdü, Romanı, Zazası, Çerkezi ile bir olduğumuz bu günün yasaklanması çok manidardır.

Milli Bayramlarımızın ve Atatürk’ün adının geçtiği her şeyin yasaklardan etkilenmesi şüpheli bir durumdur. Bölgemizde geçtiğimiz günlerde yaşanan Atatürk’ün Beyaz vagonu hava şartları gerekçe gösterilerek Alsancak Garı önünden kaldırılmıştır. Atamızı, Atamızın emanetlerini, hatıralarını ve Milli Bayramlarımızı bu ülkede kimse Müjdelerle unutturmaya çalışamaz, bir genelge ile yasaklayamaz.

30 AĞUSTOS Zafer Bayramımızda tüm halkımızla ve bileşenlerimizle birlikte Kurtuluşun simgesi olan şehrimizde Cumhuriyet Meydanında pandemi ile ilgili tüm önlemlerimizi alarak bulanacağımızı, Zafer Bayramımızın önemsizleştirilmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız.

Editör: Haber Merkezi