AYŞE SOYKIRAY / İZ GAZETE - Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dayanıksız olduğu öne sürülerek, merkezin bulunduğu binanın bir hafta içinde boşaltılması istendi. Bunun üzerine Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Ramazan Kaymaz, bu karar doğrultusunda kendilerine uygun bir yer gösterilmediğini ve bu konuda yardım talep ettiklerini söyledi.

‘DEVLETİN İLGİSİNE İHTİYACIMIZ VAR ‘

Ramazan Kaymaz, yıkım kararının ardından, daha uygun bir yere taşınmaları için herhangi bir yerleşim yerinin kendilerine sağlanmadığını belirtti. Kaymaz, “Engelli arkadaşlarımızın sosyalleşmesi adına bir takım girişimlerde bulunduğumuz, mesleki enformasyon ve sportif faaliyetlerde bulunduğumuz kurumumuz, dayanıksız olduğunu iddia ederek yıkılması isteniyor. Bize uygun bir yer gösterilmeden çıkmamız talep ediliyor. 28 yıldır gönüllü ve ücretsiz hizmet verip, hem mesleki rehabilitasyona hem de sportif çalışmalara katkıda bulunduk. Bizim tek isteğimiz kimseyi kırmadan bu olayın çözüme kavuşmasını sağlayabilmek. Bu nedenle bize kalıcı bir çözüm üretebilmeleri adına devletin ilgisine ihtiyacımız var.” şeklinde konu hakkındaki düşüncelerini aktardı.

Ramazan Kaymaz, kaymakamlık ile görüşüp, çözüm üzerinde konuşma yapacaklarını belirtti. Son olarak rehabilitasyon merkezinde bulunan makinelerin taşınma sorununu da aktaran Kaymaz, bu kuruma gönüllü olarak yıllarca emek verdiklerini ve bu emeğin karşılığında kalıcı bir çözüm bulunmasını isteklerini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi