İçinde bulunduğumuz yılın son ayına doğru yaklaşılırken 2023 yılında öne çıkacak ev modelleri de gündemde. Yeni yılda minimal yaşam arzusuna yönelik ev modelleri gündemdeki yerini koruyacağa benziyor. Çünkü doğada yaşama dönük talepler artarak devam ederken Covid19 pandemisinin yol açtığı sağlık endişesi bu arzuyu tetikliyor.

Sağlık Endişeleri Prefabrik Evlere Yönelimi Artırdı

Mart 2020 itibariyle başlayan pandemi kısıtlamalarının ardından müstakil konut modeline doğru önemli bir talep hareketi yaşandı. Çok sayıda insan genelde hafta sonu yaşanan kısıtlamadan kurtulmak için şehre en yakın lokasyonlarda ev sahibi olma hayali kurdu. Sağlık için güvenli bir ev ama nasıl?

Genel alışkanlığın bulunduğu klasik betonarme modelleriyle inşa edilecek evlerin inşa süresi çok uzun sürüyordu. Bu evlerle pandemi döneminde sağlıklı müstakil bir eve sahip olmak zaman açısından mümkün görünmüyordu. 1-2 yıl sürmesi muhtemel bir pandemiden kaçış için bu evi seçmek hiç de mantıklı gelmiyordu. Çünkü inşa süresi yıllar alabilirdi. Bir de ustalara pandemi kısıtlaması da gelirse bu modelle ev sahibi olabilmek hayalin bile uzağındaydı.

İşte bu dönemde teknoloji kullanımıyla hızlı üretim ve yerinde farklı ustalara ihtiyaç duymandan profesyonel ekiple kurulum prefabrik ev modellerini öne çıkardı. Çok sayıda vatandaş prefabrik ev modelini kullanarak müstakil konut sahibi olma yolunu seçti. Hepsi de bu seçimden son derece memnundu çünkü kısa sürede üretim, hızlı kurulum avantajlarıyla ev sahibi olabildiler. Üstelik uzun ömürlü ve güvenli bir eve en ekonomik prefabrik ev fiyatlarıyla sahip oldular.

Prefabrik Ev Modellerinde Tiny House Gündemde

Tine house konutlar prefabrik ev modelleri arasında son iki yıldır gördüğü ilgiyi 2023 yılında da artarak sürdüreceğe benziyor. Tine house prefabrik ev modeli üç açıdan önemli beklentileri karşılıyor. Bunlar arasında şehir hayatının getirdiği karmaşadan belirli dönemlerde kurtularak kendini doğa ile baş başa dingin ortama bırakmak isteyenler. Doğa tutkunları Tine house sahibi olarak şehrin gürültülü, stresli, yoğun trafik ve katlı apartmanlarda iç içe yaşam sorunlarından kurtuluyor.

İkinci olarak pandemi gibi etkenlerin yol açabileceği temel sağlık sorunlarından kurtulmak isteyen vatandaşlar için Tine house prefabrik ev modeli güvenli liman oluşturuyor. Üçüncü olarak minimal yaşam arzusu dünyada olduğu gibi ülkemizde de yükseliyor. Bu yükseliş önümüzdeki yıl da artarak devam edeceğe benziyor. 1+1 konseptiyle yaşam alanı, içerisinde mini mutfak ve tuvaletiyle Tine House prefabrik ev modelleri arasında ilgiyi üzerine topluyor.

Küçük konut formatının en güzel örneklerini sunan prefabrik ev modelleri estetiğiyle birlikte fiyat ekonomisiyle de avantajlı. Aylarca beklemeden aileniz için güvenli ve sağlıklı prefabrik evlere betonarme maliyetleriyle kıyaslanamayacak fiyat ekonomisiyle sahip olabilirsiniz.

En Uygun Fiyat Konteynerde

Tine house modeline fiyat açısından önemli alternatif oluşturan ev yine prefabrik yapı sektöründe üretilen konteyner modeli. Konteyner yapılar arasında sadece 55 bin liradan başlayan fiyatlarla ev sahibi olmanız mümkün. Sandviç panel tam yalıtımlı duvar ve çatı sistemleri, güvenli elektrik sistemi, WC ve duşuna varana kadar hazır konseptiyle konteyner çok pratik. Her yönüyle kullanıma hazır konseptte fabrikadan sevk edilen konteyner GES ve RES gibi alternatif enerji kaynaklarıyla desteklenebiliyor. Kullanım yerinde elektrik şebeke olmasa bile güneş ve rüzgar enerji üreten kaynaklarla konteynere enerji verilebiliyor.

1+1 Konteyner En Çok Satan

Kullanıma hazır konsepti ve ekonomisiyle konutta bu yıl en çok satan model 1+1 konteyner modeliydi. Konut fiyatlarındaki beklenmedik astronomik artışın devam edeceğinin tahmin edildiği 2023 yılında konteyner ilgi odağı olmayı sürdürecek gözüküyor. Konteyner yalıtımlı duvar ve çatı panel sistemleriyle enerji tasarrufu ile kazandırıyor. Buna özel sac panel tam kapama sağlayan özel giriş kapısı ve çift camlı pencere kullanımı eklenince yalıtım performansı beklenenin çok yukarısında performansa sahip oluyor. Karmod konteyner bu üstünlükleriyle yüzde 60’a varan oranda enerji tasarrufuyla tercih eden herkese kazandırıyor.

 Konteyner modeli konutla birlikte şantiye yapı gurubu, ofis, hastane gibi sağlık yapıları, okul ve eğitim binaları gibi bir çok alanda tercih ediliyor. Lüks yapılarda da konteyner tercihi görülüyor. Konteyner yapının dış ve iç kaplama uygulamalarına izin veren yenilikçi ve uyumlu sistemi modeli lüks ofis binalarında öne çıkarıyor.

Editör: Haber Merkezi