İz Gazete - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nce bugün saat 19.00'da İsmet İnönü Sanat Merkezinde, 10 Ekim katliamında vefat eden Ayşe Deniz ve Berna Koç'un mezarlarının yapımı için düzenlenecek olan ve Ahura Ritim Topluluğu, Terane Film Müzikleri Orkestrası, İzmir Müzisyenler Derneği ve Anahita Müzik Topluluğu'nun sahne alacağı dayanışma konseri iptal edildi.

​İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nden yapılan açıklamaya göre, emniyet, güvenlik önlemleri kapsamında konser esnasında kayıt yapmak istedi, kayıt yapılmaması durumunda da etkinliğe izin verilmeyeceği açıklandı. 

Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenlerinden TMMOB İKK Sözcüsü Melih Yalçın, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada emniyetin, etkinliğin kaydını dayattığını ve bu durumu kabul etmediklerini belirtti. Yalçın, Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenleri anma etkinliğinin emniyet tarafından olağan şüheli durumuna getirilerek kamera kaydı yapma isteğini eleştirdi. Bu şekilde düzenlenecek olan anmanın içlerine sinmeyeceğini dile getiren Melih Yalçın, "Emniyetin kayıt yapacağı bir anma etkinliğinden ise yapmamak daha doğru. Etkinliği emniyetin bu tavrı nedeniyle iptal ettik" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi