31 Mart'taki yerel seçimler öncesinde AKP'nin büyükşehirlerde kimleri aday göstereceği merak ediliyor. Sözcü TV'de ana haber bültenini sunan Fatih Portakal ise canlı yayında 'çok net ifadelerle' AKP'nin 3 büyükşehirde adaylarının kimler olacağı iddiasını açıkladı.

AKP'nin İBB adayı kim olur?

"AK Parti'nin adayları artık netleşti" gibi diyen Portakal, "AK Parti'nin İstanbul adayı Ali Yerlikaya. Yüzde 90" ifadelerini kullandı.

Ankara ve İzmir için sürpriz isimler

CHP'nin İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş'ı yeniden aday yapacağının kesinleşmesinin ardından gözler AKP'nin büyükşehir adaylarına çevrilmiş fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve Ankara adaylarını 7 Ocak Pazar günü açıklayacaklarını duyurmuştu. Başkent adayı için tahminini de "Ankara'da Turgut Altınok kesin gibi" diyerek açıklayan Portakal, İzmir adayı için ise şunları ifade etti:

"Eski Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu İzmir'den aday gösterilecek. Kendisi bir önceki dönemde İzmir'den milletvekiliydi. Ancak CHP'nin adayı Tunç Soyer olursa başka bir aday çıkartacaklar"

Editör: Duygu Kaya