Evrensel Gazetesi İzmir muhabiri Eda Aktaş’a, Haziran ayında KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikasının sürgünlere karşı yaptığı basın açıklamasını takip ederken “sosyal mesafeye uymama” gerekçesiyle 3150 lira para cezası kesildi.

Eyleme katılan birçok kurum temsilcisi ile sendika şube başkanlarının fiziki kurallara uyarak koronavirüs kapsamında aldığı önlemler dikkat çekerken haber takibi yapan Aktaş'ın kurallara uymasına rağmen böyle bir cezanın kesilmiş olması tepkiye neden oldu.

Konuyla ilgili konuşan Eda Aktaş, görevi başında bir muhabire ceza kesilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek bu karara itiraz edeceklerini söyledi. Aktaş, "Gazetemiz üzerindeki baskıyı her koldan arttırmaya çalışıyorlar, maddi manevi yıpratmaya çalışıyorlar ancak bizim bu cezalara ve baskılara karşı duruşumuz net. O günkü basın açıklamasında da, sonraki her haberde de mesafeye dikkat ederek haberlerimizi yaptık. Ceza için bahane arayan bir zihniyet karşısında elbette itirazımı yapacağız. Ne para cezaları ne baskılar bizim haber yapmamızı engelleyebilir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi