Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan buradaki konuşmasında muhalefeti yine 'teröristlikle' suçladı.

"CHP gibi istismar siyaseti yapanların sonu DEM gibi bölücü partilerin elinde oyuncak olmaktır" diyen Erdoğan, "Bu zihniyet 18 yıl hapse mahkum olmuş bir siyasetçiyi TBMM'ye taşımak için cezaevlerindeki terör örgüt mensuplarını salmanın hesabını yapıyorlar. 3-5 oy fazla oy almak için hoyratça çiğnenmedik ilke bırakmadılar" iddiasında bulundu.

Bay Kemal'i yalnızlığa ittiler

Öte yandan konuşmasında CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da değinen Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in partisini götürdüler, bölücü örgütün partisi DEM'e verdiler. ‘Gel bakalım Muharrem’ dediler, FETÖ taktikleri ile tasfiye ettiler. Bay Kemal’i günah keçisi ilan edip yalnızlığa iterek CHP’nin başına Özgür Efendi’yi getirenlerin ilk işi bu partiyle bölücü örgütün güdümündeki partiyi DEM’lemek oldu" dedi.

Yalova ilçe adaylarını tanıttı

Erdoğan, konuşmasının ardından Yalova'nın ilçe adaylarını tanıttı.

Erdoğan; Mustafa Tutuk’un Yalova Belediye Başkanlığı’nı yeniden açıklarken, Altınova’da Regaib Ahmet Özyiğit, Armutlu’da Cengiz Aslan, Çınarcık’ta Numan Soyer, Çiftlikköy’de Doktor Recep Hacı, Termal’de Hüseyin Sinan Acar’ın adaylığını ilk kez duyurdu.

Yalova: Mustafa Tutuk
Altınova: Regaib Ahmet Özyiğit
Armutlu: Cengiz Aslan
Çınarcık: Numan Soyer
Çiftlikköy: Recep Hacı
Termal: Hüseyin Sinan Acar
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* 7 Ocak'ta 26 büyükşehir ve ilimizle birlikte Yalova Belediye Başkan adımızı açıklamıştık, dün de Ankara'da kalan Büyükşehir ve illerimiz adaylarını açıkladık. Böylece 81 ilimizdeki adaylarımızın tamamını belirlemiş olduk. Yalova Başkan adayımız Mustafa Tutuk'a başarılar diliyorum.

* Yalova 1999 depreminde en çok yara alan şehirlerimizden biridir. Bu büyük yıkımın ardından Yalova küllerinden yeniden doğarak bir yenilenme yaşadı. İl olmasıyla birlikte yeniden toparlanan Yalova, ülkemizdeki en cazip illerden biri olmayı başardı.  Amacımız hükümet ve belediye el ele vererek Yalova'yı Türkiye Yüzyılı'na hazırlamaktır. 31 Mart akşamı Türkiye Yüzyılı'na girişimizi Yalovalı kardeşlerimizle yaşayacağız.

Yerel seçim mesajı

* Mahalli idareler seçimleri bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Ülkemizin çehresini, modernleştirme, kalkınma istikametinde değiştirme hükümet ve belediyelerin birlikte çalışması çarpan etkisi yaratmaktadır.

* Bunu diğerlerinin yapması mümkün değil. Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP’de bulunan illerimizde çok daha fazla oy oranıyla hizmetlerimizi sürdürmek istiyoruz.

Kılıçdaroğlu açıklaması

* Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. CHP gibi istismar siyaseti yapanların sonu DEM gibi bölücü partilerin elinde oyuncak olmaktır. Bu zihniyet 18 yıl hapse mahkum olmuş bir siyasetçiyi TBMM'ye taşımak için cezaevlerindeki terör örgüt mensuplarını salmanın hesabını yapıyorlar. 3-5 oy fazla oy almak için hoyratça çiğnenmedik ilke bırakmadılar. Gazi Mustafa Kemal'in partisini götürdüler, bölücü örgütün partisi DEM'e verdiler. ‘Gel bakalım Muharrem’ dediler, FETÖ taktikleri ile tasfiye ettiler. Bay Kemal’i günah keçisi ilan edip yalnızlığa iterek CHP’nin başına Özgür Efendi’yi getirenlerin ilk işi bu partiyle bölücü örgütün güdümündeki partiyi DEM’lemek oldu.

Editör: Duygu Kaya