GÜLSEN CANDEMİR/İZ GAZETE - İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Urla Bademler Köyündeki orta ve ilkokulun kapatılmayacağını açıkladı. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in ziyaretinde, Urla Kaymakamı ve ilçe milli eğitim müdürlüğünü arayan Vali Ayyıldız, gerekli çalışmanın yapılacağını ve okulların kapatılmayacağını bildirdi.

TELEFON ETTİ

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Urla Bademler Köyü’ndeki ilk ve ortaokulun önümüzdeki yıl öğrenci kaydı almayacağını öğrenmesi üzerine İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret ederek, karardan vazgeçilmesini istedi. İzmir Valisinden okulun kapatılmamasını isteyen Sertel, tiyatrosu bulunan köyün okulsuz kalmasının İzmir’e yakışmayacağını ifade etti. Gazetemize ziyaretle ilgili bilgi veren Sertel, Vali Ayyıldız’ın hemen ilçe kaymakamı ve milli eğitim müdürünün arayarak konuya el attığını ve okulların kapatılmasını engellediğini bildirdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Öğrenci sayısının kırkın altına düşmesi nedeniyle kapatılma kararı alınan Bademler Ortaokulu için, Seferihisar’a bağlı Gölcük ve Görence köylerindeki öğrencilerin nakil edilmesine karar verildi. Bademler Köyünü geçip okullarına giden köy öğrencileri, önümüzdeki yıl Bademler’deki okula geçip daha az yolculuk yaparak okula ulaşmış olacak. İz Gazete’ye konuşan CHP’li Sertel, konuyu gündeme getiren gazetemize ve çözüm bulan Vali Ayyıldız’a da teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi