Üniversite öğrencileri tarafından “tercih dönemi kimse yalnız kalmasın geleceğimizi hep beraber kuralım” diyerek yola çıkan Üniversiteyi Bana Sor Platformu üniversiteye girişte tercih yapacak herkese yardımcı olmak amacıyla 2017 yılında kuruldu. Platform geçen sene tercih döneminde birçok lise mezunu öğrenciye destek verirken bu sene de aynı şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Öğrenciler tarafından yayınlanan tanıtım kılavuzunda Türkiye’nin birçok şehrinde ve üniversitesinde gönüllü olan üniversiteliler ile birlikte tercih döneminde bilgi almak isteyen herkesi bekledikleri ve onlar için farklı şehirlerde yüz yüze görüşmeler yapabilecekleri anlatılıyor.

Yayınlanan tanıtım kılavuzundaki bilgilerin tamamı şu şekilde:

Üniversiteyi Bana Sor çalışmasını kimler yapmaktadır?

Üniversiteyi Bana Sor, Türkiye çapında birçok şehir ve üniversiteden tercih döneminde kendi şehrini, üniversitesini, fakültesini ve bölümünü tanıtmak için gönüllü olarak katılan üniversitelilerin oluşturmuş olduğu bir dayanışma ağıdır.

Üniversiteyi Bana Sor çalışması nasıl işlemektedir?

İnternet sitemizden, sosyal medya hesaplarımızdan, genel telefon hattımızdan ya da yüz yüze olarak tercih dönemi için bize ulaşan arkadaşlarımız hangi üniversiteden bilgi almak istediklerini söylüyorlar. Biz de bilgi almak istediği üniversiteden üniversitesini tanıtmak için gönüllü olan arkadaşlarımızı buluyoruz. Bilgi almak isteyen arkadaşımız ile bilgi almak istediği üniversiteden gönüllü olan arkadaşımız eğer aynı şehirde ise görüşmeleri yüz yüze yapıyoruz. Eğer farklı şehirlerde ise görüşmeleri telefonla yapıyoruz.

Arkadaşlarınız ile birlikte bir şehirdeki üniversitelerden (Örneğin Ankara’daki üniversitelerden) topluca bilgi almak mı istiyorsunuz? Bunun için Üniversiteyi Bana Sor merkezi ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Üniversiteyi Bana Sor gönüllüsü olmak istiyorum.

Üniversiteyi Bana Sor’a herkes gönüllü olabilir. Şehrini, üniversitesini, fakültesini ve bölümünü tercih döneminde bilgi almak isteyen arkadaşlarına tanıtmak, onlara bilgi vererek yardımcı olmak Üniversiteyi Bana Sor gönüllülerinin birinci görevidir. Bunun haricinde gönüllüler çalışmanın büyümesi ve gelişmesi için liseliler ile bağ kurarak çalışmaya destek de olabilirler. Üniversiteyi Bana Sor’a internet sitesi üzerinden “Gönüllü Formu”nu doldurarak gönüllü olunabilmektedir.

Üniversiteyi Bana Sor’a nasıl ulaşabilirim?

Telefon numarası: 0554 197 41 85

Web adresi: www.universiteyibanasor.com

e-mail: [email protected]

Facebook: @universiteyibanasor

Twitter: @unibanasor

Instagram: @universiteyibanasor

Editör: Haber Merkezi