Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sonia Amado sağlık sorunları nedeniyle törene katılamadı. Doç. Dr. Aysun Doğan, “Bugüne gelmek için çok ter döken, emek veren ve tüm engelleri aşan başarılı mezunlarımızı yürekten kutluyorum. Onları bu yolculukta yalnız bırakmayan, sevgi ve desteklerini her zaman hissettiren aile bireyleri bugünün en önemli aktörleridir. Öğrencilerimiz bizim fakültemizin yıldızlarıdır. En önemli özellikleri ise zeki ve çalışkan olmalarının yanında yardımsever ve idealist olmalarıdır. Psikoloji okumaya karar veren öğrencilerin algıları açık, topluma duyarlı, sezgileri güçlüdür. İnsanı sever; insanı tanımak için gözlem yapar ve çok fazla maddi beklentisi olmaz. Sevgili öğrencilerim buradan ayrılmadan önce sizden son birkaç isteğim var, yaptığınız işleri inanarak yapın, tutkuyla sarılın, kendinizi geliştirmeyi hiç bırakmayın, sadece mesleki değil her alanda kendinizi geliştirin, dünyaya açılın, farklı insanlar tanımak için çaba gösterin. Sizlere hayallerinize ulaştığınız sevgi dolu bir hayat diliyorum” diye konuştu.

“EĞİTİM ACI ÇEKMEKTİR”

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koyuncu ise  “Yıl boyunca mezunlarımızın danışmanlığını yaptım. Nuri Hoca “Eğitim acı çekmektir” derdi.  Bende onu “Mezuniyet acı çekmektir” diye değiştirdim. Bu akşam olabildiğince size acı çektirmeye çalışacağız. Keyif almaya bakın” dedi. Yrd. Doç. Dr. Koyuncu öğrencilerin üniversiteye geldikleri ilk zamanki fotoğraflarını yayınladı. Şaşkınlığın etkisiyle öğrenciler ve izlemeye gelen konuklar keyifli vakit geçirdi.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan dönem birincisi Burcu Kiremitçi, “Ege Üniversitesi bizim psikoloji bilimiyle tanıştığımız, hocalarımızın katkıları ve bizim bireysel çabalarımızla birleşip bizim mesleki ve etik ilkeleri her zaman göğsünde taşıyan bir psikoloğa dönüştürdüğü dönüm noktası oldu. Psikoloji Bölümü hepimizin hayal ederek ve nice emekler vererek geldiğimiz bir bölümdür. Başladığımız günden bu yana değerli hocalarımızdan aldığımız eğitimle, yaptığımız proje çalışmalarıyla kendimizi sürekli geliştirdik. Gecemizi gündüzümüze katarak sevdiğimiz şeylerden feda ederek günlerce, haftalarca, yıllarca çabaladık. Bu süreçte her zaman yolumuzu aydınlatan Nuri Hocamızın “Eğitim acı çekmektir” sözünü aklımızdan çıkarmadık. Arkadaşlarıma meslek hayatlarında başarılar diliyorum. İleride yollarımızın tekrar kesişmesi dileğiyle” diye konuştu.

 

Ege Ajans - Ceren Çeliksatır- Yiğit Can Dalkıran-Fatih Alkan

Editör: Haber Merkezi