Avrupa ülkelerinden staj yapma imkanı bulacak öğrenciler tecrübelerini arkadaşlarına aktaracak. 

 Avrupa Birliği'nin Erasmus aracılığı ile destek verdiği eğitim projeleriyle her yıl Türk öğrenciler farklı ülkelerde eğitim ve staj imkanı buluyor. Bu projeler arasına Kınık Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin 'saç bakım hizmetleri' alanında eğitim alan öğrencilere Avrupa'daki imkanları ve uygulamaları görme fırsatı tanıyan projesi de eklendi. 3 liseden seçilen öğrenciler, Hollanda, Almanya ve Portekiz'de staj yaparak meslekleri ile ilgili değişik uygulamaları ve yenilikleri görme imkanı bulacak.

Erasmus, Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında Kınık Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı'na sunduğu projesi kabul edildi. 2016 yılında başvuru yapan 2 bin 986 proje arasından 276'sı kabul gördü. Proje koordinatörü olan Kınık Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin proje ortakları Kınık Mert Öztüre Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Göztepe Anadolu Meslek Lisesi ile hazırladığı proje 36. sırada kabul edildi. 70 bin euro bütçeli proje kapsamında her ülkeye 9 öğrenci ve 2 öğretmen gönderilecek.

Öğrencilerin gelişen ve değişen moda akımlarını yakalamasını amaçlayan projede, kendilerine eşlik edecek öğretmenler de meslek dersi öğretmenlerinden seçilecek. Böylece proje kapsamında 3 okuldan seçilecek toplam 27 öğrenci 6 öğretmen 'saç bakım hizmetleri' alanında yurtdışındaki eğitim imkanlarını inceleme fırsatı bulacak. Ayrıca stajlarını tamamlayan öğrencilerin Türkiye'ye döndüklerinde edindikleri tecrübeleri öğrenci arkadaşlarıyla paylaşması da hedefleniyor. Öğrencilerin yabancı dil becerilerinin gelişmesine imkan sağlayacak proje aynı zamanda, farklı kültürleri yerinde görmeleri ve yenilikçi uygulamaların ülkeler arasında aktarımını da sağlayacak.

Mert Öztüre Özel Eğitim Lisesi'nden projeye katılacak olan işitme engelli öğrenciler ise hazırlanması aşamasında emek verdikleri uluslararası işaret dili sözlüğü olan "Spread The Sing"i de kullanma şansı yakalaycak ve kendileri gibi engelli olan akranlarının yurt dışındaki yaşantısını gözlemleyecek. Öğrenciler, 02-18 Şubat 2017 tarihleri arasında Hollanda, 26 Şubat-11 Mart 2017 tarihleri arasında Almanya, 02- 15 Nisan tarihleri arasında Portekiz'de staj görecekler. 

Editör: Haber Merkezi