Eğitim-öğretim ödenekleri dahil, aylardır maaşlarını alamayan öğretmenler, bugünden itibaren ilk üç derse girmeyerek, boykot başlattı. Bazı kampüslerin velileri de öğretmenlere destek vermek amacıyla okullarda bir araya geldi.2018 Mart ayından itibaren maaşlarının gecikmeli ve parçalı olarak yatırıldığı Doğa Kolejinde, en son Eylül ayında maaşların yüzde 30’unun yatırıldığı, o tarihten itibaren öğretmenler eğitim-öğretim ödenekleri dahil maaş alamadıkları belirtildi.Aylardır seslerini duyurmaya çalışan öğretmenler, çareyi dersleri boykot etmekte buldu. Türkiye genelinde çoğu şubede öğretmenler ilk üç derse girmedi. Çoğu kampüste öğrenciler konferans salonuna alınarak belgesel film izletildi.Öğretmenlerin boykot kararı alması üzerine kurum açıklama yapmak zorunda kaldı, ancak somut bir çözüm sunulmadığı için boykot kararından vazgeçilmedi.

'HİÇBİRİMİZ MUTLU DEĞİLİZ'

Doğa Koleji’nde çalışan ve ismini vermek istemeyen öğretmenler, aylardır büyük özveriyle öğrencilerinin başında olduklarını, dayanabilecekleri noktaya kadar sabrettiklerini ancak artık dayanma güçlerinin kalmadığını, seslerini duyurmak için boykottan başka seçeneğin bırakılmadığını belirterek, “Bu noktaya gelmekten dolayı hiçbirimiz mutlu değiliz. Her birimizin en az 10’ar bin lira alacağımız var. Eğitim-öğretim ödeneklerimiz yatırılmıyor. Bordrolarımızı alamadık. SGK primlerimizin de yatırılmadığını öğrendik. Bize başka bir seçenek bırakmadılar.” diye konuştu.Öğrencileri mağdur etmemek adına bütün gün yerine ilk üç derse girmeme kararı aldıklarını ifade eden öğretmenler, tüm alacaklarının ödenmesini talep ettiklerini dile getirdi.Doğa Okullarında öğretmenlerin yanı sıra, temizlik, güvenlik, halkla ilişkiler gibi diğer birimlerde çalışanların da aynı şekilde mağdur edildiklerini anlatan eğitim emekçileri, birçok kampüste elektrik, su, doğal gaz kesintilerinin yaşandığını, borcun kapatılmasıyla tekrar açıldığını, bazı şubelerde çocuklara kahvaltıda sadece süt verildiğini ifade etti.

'SABIR VE FEDAKARLIKLA BUGÜNE GELDİK'

Kurum tarafından dün akşam saatlerinde yapılan açıklamanın hatırlatılması üzerine öğretmenler, “Her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Sürekli sabredin deniliyor. Öğrencilerimizi, velilerimizi mağdur etmemek adına sabır ve fedakarlıkla bugüne geldik. Ancak gördük ki verilen hiçbir sözün gerçekliği yokmuş.” şeklinde konuştu.Milli Eğitim Bakanlığının ve Ankara’daki diğer yetkililerin seslerini duyarak, sorunun bir an önce çözüme kavuşması için harekete geçmesini beklediklerini ifade eden eğitimciler, velileri de bu süreçte yanlarında görmek istediklerini, hep birlikte seslerini duyururlarsa sorunun çözüme kavuşturabileceklerine inandıklarını vurguladılar.Öğretmenlere destek vermek amacıyla okullarda bir araya gelen veliler ise öğretmenlere emeklerinin karşılığının bir an önce verilmesini istediklerini belirterek, çocuklarının aldığı eğitimden endişe duyduklarını, sınav senesinde olan öğrencilerin ders eksiğinin bulunduğunu vurgulayarak, okul yönetiminin yaşananlara sessiz kalmasına anlam veremediklerini söyledi. Veliler, yarın daha kalabalık şekilde okullarda hazır bulunacaklarını söyledi.Okulun genel müdürlüğünden kampüs yöneticilerine yapılan açıklamada, kurumun satışı için yapılan görüşmelerde sona gelindiği, birkaç gün içinde sonuçlanacağı belirtildi. Yaklaşık bir yıldır ekonomik sıkıntı yaşayan ve satılması planlanan Doğa Koleji, bankalarla borç yapılandırması görüşmeleri de yürütmüş, ancak bugüne kadar herhangi bir çözüme ulaşılamamıştı.

Editör: Haber Merkezi