ÖZLEM KARA / İZ GAZETE - Ege Üniversitesi Konservatuar hazırlık öğrencileri yetenek sınavına girmek için yeterli olan Temel Yeterlilik Testi( TYT) barajının 150’den 200’e çekilmesine tepki gösterdi. Öğrenciler Twitter’da #EgeBarajı150Yap tagı oluşturdu.

İz Gazete'ye konuşan Ege Üniversitesi Konservatuar hazırlık öğrencisi Melodi Zengin, "Yetenek sınavına girmek için koyulan sınav barajı 150’ydi. Sınavdan sonra 17 Temmuz tarihinde Ege Üniversitesi açıklama yaparak barajın 200’e çekildiğini söyledi. Pandemi nedeniyle Eylül’e çekilen yetenek sınavını da ağustos ayına çektiler. Biz bütün planımızı ona göre yapmıştık. Bugün itibari ile kolektif bir biçimde Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nü, akademisyenleri ve öğrenci işlerini aradık ama bize ters cevap verip yüzümüze telefon kapattılar, daha sonrada telefonlarımızı açmamaya başladılar” ifadelerini kullandı.

'BİZ O BİLİNÇLE SINAVA GİRDİK'

Bazı arkadaşlarının "150 puan yeter" diyerek sınavı yarıda bıraktığını aktaran Zengin, ‘’TYT 150 puan bilinci ile girdik. Hatta bazı arkadaşlarımız 150 puana bu kadar soru yeter diyip sınavı yarıda bıraktı. Konservatuarda sadece çalgı yapımı ve halk oyunlarının barajı hala 150 iken temel bilimler ve ses eğitiminin puanlarını 200’e çıkardılar. Biz de bir yıldır temel bilimler ve ses eğitimine hazırlanıyoruz.  Ege Üniversitesi'ne hazırlanıyoruz. Başka şehre gitme olanağımız yok. Türk Müziği'ne hazırlandık, İzmir’de başka Türk Müziği'nden alan üniversite yok. Şu an Ege Üniversitesi tarafından mağdur edilmiş durumdayız” dedi.

Editör: Haber Merkezi