GÜLSEN CANDEMİR - Özel okulda çalışan binlerce öğretmen, sosyal medyadan #dogakolejimaasodemiyor etiketi ile okul idaresine sesini duyurmaya çalışıyor. İzmir’in Buca, Karabağlar ve Karşıyaka ilçelerinde şubeleri bulunan, Türkiye’deki pek çok ilde sayısız okula sahip Doğa Koleji’nde aylardır süren maaş krizi öğretmenleri çileden çıkardı.

Okullar kapanmadan önce, bir süredir maaşlarını düzensiz ve eksik aldığını kamuoyu ile paylaşan Doğa Koleji öğretmenleri, bayramı da maaşlarını almadan geçirince bugün sosyal medyadan #dogakolejimaasodemiyor etiketi ile yaşadıkları sorunları anlatmaya başladı. Twitter gündeminin ilk sırasına oturan #dogakolejimaasodemiyor etiketi velilerin de konudan haberdar olmasını sağladı.

İSTİFA EDENLER OLDU

Uzun süredir yaşadıkları sorun nedeniyle zorunlu ödemelerini yapamadıklarını, yaz aylarını parasız geçirdiklerini anlatan binlerce mağdur öğretmen, Twitter’daki paylaşımlarında bayramı da parasız geçirdiğini anlatıyor. Sosyal medya paylaşımlarında yaşanan ödeme krizi nedeniyle bazı öğretmenlerin istifasını verdiği, velilerin de öğretmenlere destek mesajları atarak, sorunun biran önce çözülmesini istediği görülüyor.

Bİ' DE GÖREVE ÇAĞRILDILAR
Uzun süre Twitter’ın gündeminde birinci sırada yer alan #dogakolejimaasodemiyor etiketi ile haberimizin hazırlandığı saate kadar dört bine yakın paylaşım yapıldığı görüldü. Maaşları aylardır ödenmeyen öğretmenler, buna dair hiçbir açıklama yapılmadan 19 Ağustos’ta da göreve çağırıldıkları için ise bir hayli öfkeli.

Editör: Haber Merkezi