İZ GAZETE - Öğrenci Veli Derneği Buca Şubesi son günlerde eğitimcilerin ve velilerin tepkisini çeken seçmeli dersle ile ilgili yaptığı açıklamada, Buca'daki Ege İhracatçılar Birliği Ortaokulunda 5. Sınıf öğrencilerine seçmeli ders formları dağıtılmadan ve velilerden izin alınmadan, okul idaresinin inisiyatifiyle sadece 'Din, Ahlak ve Değerler ' eğitimini içeren dersler seçilmesini ve Müşerref Mahmut Tınaz ortaokulunda 5. Sınıflara seçmeli ders formlarının öğrencilere dağıtılmadan ve veliden izin alınmadan seçmeli ders dağılımının okul idaresinin isteği üzerine yapılmasına tepki gösterdi. 

Veliler, tüm bu uygulamaların Milli eğitimler üzerinden müdür ve idarecileri, müdür ve idareciler üzerinden de velileri baskı altına alarak, zorla din eğitimine yönelik seçmeli derslerin seçtirilmesine yönelik olduğuna dikkat çekti. Yapılan açıklamada, 'yönetimce seçilen bu derslerin seçilmediği zaman okullara hangi yaptırımlar uygulanacağı, okul müdürü ve idarecilerin neyle karşılaşacağı belli değildir. Bulunduğu konumu korumak isteyen idareciler zorla öğrencileri istemedikleri dersleri seçmeye zorlayacaktır. Bu da veli ve öğrenciler üzerinde bir baskıya neden olacaktır.' diyerek İlçe milli eğitim müdürlünün bir an önce yaptığı bu yanlıştan dönmesini talep ettiler.

'Seçmeli dersler; öğrencilerin ilgi alanları, istekleri ve sahip oldukları beceriler dikkate alınarak; laik, bilimsel, demokratik olma, genellik ve eşitlik ilkelerine uygun olarak tercih edilmesinin koşulları sağlanmalıdır.' diyen veliler çocukların bilimsel, laik, eğitim hakkı için verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini duyurdular.

Editör: Haber Merkezi