Narlıdere’nin en köklü okulu olan lise biri büyük diğeri küçük olmak üzere iki binada 555 öğrenciye eğitim, öğretim imkanı sağlıyor. Okulun öğrencileri ve öğretmenleri ilçenin genç nüfusu göz önüne alındığı takdirde ‘adrese dayalı lise öğrenimi’ sistemi ile okulun Narlıdere için daha büyük önem arz ettiğini ve bürokratik telaşlarla Bilim ve sanat merkezine dönüştürüldüğünü ifade ediyorlar.

Bir okulun olmazla olmazı idare, laboratuvar, rehberlik ,kantin, kütüphane, spor ve öğretmenler odası, bilim ve sanat merkezine dönüştürülecek binada kalırken, 555 öğrencisi ile öğretmenleri bu olmazsa olmazlardan yoksun bir şekilde 10 derslikli küçük bir binaya sıkıştırılmaya çalışılıyor. Öğretmenlerin iddiası bu şekilde bir eğitim ile, Narlıdere’nin genç nüfusunu meslek liselerine yönlendirilmeye zorlanması.

İMZA KAMPANYASI DÜZENLENİYOR: OKULUMA DOKUNMA!

Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi’nin öğretmenleri, öğrencileri, eski öğrencileri, eski öğretmenleri, veliler ve Narlıderelilerin düzenleyip destek verdiği www.change.org üzerinde ki ‘Okuluma dokunma’ isimli imza kampanyası 1200 imzayı geçmiş durumda. Çığ gibi büyüyen imza kampanasının ardından, yetkilerin nasıl bir tepki vereceği merak konusu.

EGEDEBİRGÜN

Editör: Haber Merkezi