TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir’in Karabağlar ilçesinde 2011-2012 eğitim öğretim yılından bu yana faaliyet gösteren Fatih Sultan Mehmet Mesleki Teknik Lisesi; 2018-2019 eğitim öğretim yılında Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ise Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü.

Okulda; 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 9. sınıflar Anadolu Lisesi oalrak eğitim görürken; 10,11 ve 12. sınıflar ise Meslek Lisesi eğitim görüyor. Ancak okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler ise okulun Meslek Lisesi olmasının daha yararlı olacağı görüşündeler. Okulun Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesine karşı olmadıklarını ifade eden okul müdürü Bülent Ekik, okulun fiziken Meslek Lisesi olmaya daha uygun olduğunu söyledi. Ekik, okulun tekrar Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne çevrilmesi durumunda ise 9. Sınıf öğrencilerinin herhangi bir mağduriyet yaşamayacaklarını ifade etti.

Öğrenci sayısı 450 ile 550 arasında değişiklik gösteren okul; yaklaşık 15000 metrekare toplam alana, 9000 metre kare kapalı alana, 38 derslik ve atölye labaratuvar kapalı spor salonuna sahip durumda.

Meslek lisesi olarak başarılı bir okul olduklarını ifade eden okul müdürü Bülent Ekik, okulun iki ayrı Avrupa Birliği Projesi’nde yer aldığını kaydetti.

Meslek Lisesi olarak Karabağlar’da öne çıkan okulun kimya bölümü öğrencileri Coronavirüs’e karşı kendi dezanfenkte sıvılarını geliştirirken; okulun elektrik bölümü öğrencileri ise “Zeybek” isimli bir drone bile geliştirdi.

Yetkililere gerekli çağrıları yaptıklarının altını çizen Ekik, “Okulumuzun Anadolu Lisesi olmasından dolayı bir rahatsızlığımız bulunmuyor. Ancak biz bu okulun meslek lisesi olarak çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

‘KARABAĞLAR’DA TEK’

Karabağlar ilçesi sınırları içerisinde bulunan Meslek Liseleri içerisinde “Kimya” ve “Ulaştırma ve Lojistik” bölümleri sadece bu okulda bulunuyor. Kimya bölümünün bulunduğu en yakın Meslek Lisesi Bornova’da bulunurken; Ulaştırma ve Lojistik bölümünün bulunduğu en yakın okul ise Narlıdere’de yer alıyor.

Öte yandan okulun Elektrik Bölümü de çalışmaları ile dikkat çekiyor. Bölümde okuyan öğrencilerin yaptığı drone, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK ortaklığı ile Samsun’da düzenlenen bilim fuarında yer aldı.

DEZENFEKTE SIVI ÜRETTİLER

Kimya bölümünde okuyan öğrenciler, Coranavirüs’ten korunmak için okulda kullanılmak üzere dezenfekte sıvı ürettiler. Dezenfekte sıvı Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nin çeşitli noktalarında kullanılıyor.

Öte yandan konuya ilişkin Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün nasıl merak edeceği de merak konusu.

Editör: Haber Merkezi