Esi-Amlat; Proje yapan gençleri bir araya getirerek paylaşımda bulunmalarını sağlamak amacı ile gerçekleştirilen ve yarışma niteliği olmayan Milset organizasyonları bilim fuarı. Bu sene Mazatlan'da gerçekleştirilen, dünyanın dört bir yanından gelen genç bilimcilerin buluştuğu etkinlikte öğrenciler, bilimsel projelerini anlatmalarının yanında kültürel ve sosyal anlamda paylaşımlarda bulundu. ESİ-Amlat proje fuarında İzmir Özel Fatih Koleji öğrencileri Oğul Yazıcıoğlu ve Ege Atay "Molecules In The Focus Of Next iBıology: Short And Longnon-Codıng Rnas (Ncrnas)" (Yeni Nesil Biyolojinin Odağındaki Moleküller: Kısa ve Uzun Kodlamayan RNA'lar (ncRNA's)) adlı projeleriyle Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

Geçen yıl Milset yönetim kuruluna seçilen İzmir Özel Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir ile etkinliğe katılan öğrenciler National Geographic başta olmak üzere çeşitli dergilerden muhabirlerle röportaj yaptı. Ayrıca Meksikalı astronot Jose Hernandez ile tanışma fırsatı elde etti.

DOESEF'ten jürilerin değerlendirmesi sonucu Esi-Amlat Proje Fuarı'na seçilen Işıklar Askeri Lisesi Öğrencileri Murat Çelik ve İrfan Akarsu da İFK'lı Oğul Yazıcıoğlu ve Ege Atay ile birlikte Türkiye'yi ve DOESEF'i temsil etti. Proje fuarı sonunda Milset yönetim kurulu üyesi ve DOESEF Organizasyon Komitesi başkanı Ümit Karademir plaketle onurlandırılırken, öğrenciler de katılım belgesi ve madalya aldı.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi