YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE – Liseli Genç Umut üyesi öğrenciler, ‘AKP defol liseler bizimdir’, ‘Bilimsel Eğitim İstiyoruz’, ‘Ampulü söndür umudu yak’, ‘ Her şey çok güzel olacak’, ‘Özgür ülke bilimsel lise’, ‘Milyoner değil liseliyiz’ diyerek, AKP iktidarının yarattığı gerici ve piyasacı eğitim sistemine yönelik tepkilerini dile getirdi.

‘OKULLAR DÜKKAN DEĞİLDİR’

Okullarda laik, bilimsel, eşit eğitim sunmayanların en az bütçeyi Fen Liselerine, en çok bütçeyi ise İmam Hatip Liselerine ayırdığını dile getiren öğrenciler, “Ekonomik kriz herkesi etkilediği gibi bizleri de artan kaynak ve kitap fiyatlarından, cep yakan kantin fiyatlarına kadar gözle görülür şekilde etkiledi. Okullarda verilen niteliksiz eğitim bizlere sermayenin özel okullarına ve dershanelerine itiyor. Maddi açıdan şanslı olan öğrenciler özel eğitim kurumlarında, gelecek kaygısı çekmeden eğitim alırken bizler gelecek kaygısı ile baş başa bırakılıyoruz. Ekonomik kriz etkisiyle okullardaki tüm masraflar bizlerden alınıyor fakat bizler biliyoruz ki okullar dükkan liseliler müşteri değildir.” açıklamasında bulundu.

‘GERİCİ MÜDÜRLERE SUSMAYACAĞIZ’

Sürekli değişen sınav sisteminin, meslek liselerindeki emek sömürüsünün öğrencileri geleceksizlik kaygısına sürüklediğini söyleyen öğrenciler, “MEB ile protokol imzalayan tecavüzcü Ensar Vakfı ve gerici vakıflar başta olmak üzere, okullara ülkü ocakların müdahalesine ses çıkarmayıp sadece siyasi görüş bildirdikleri için öğrenci ve öğretmenlerin fişlenmesi gerektiğini söyleyen gerici müdürlere karşı susmuyoruz, susmayacağız. Biz onları fişliyoruz. Bunun yanında ders kitaplarımız da cinsiyetçi gözle kadınlara başörtüsü photoshopu yapan, hademeler tarafından istismara uğrayan ve pantolonu dar diye arkadaşlarımızı suçlayıp tacizleri aklayan, saçımıza, makyajımıza, kıyafetimize müdahale eden yandaş idareleri okullarımızda istemiyoruz” dedi.

‘AMPULÜ SÖNDÜR, UMUDU YAK’

İstanbul seçimlerini hatırlatan öğrenciler, “Şimdi önümüzde tüm bunları yapan AKP-MHP bloğunun kaybettiği ve halkın iradesini gasp ederek yenilenen İstanbul seçimleri var. Liselilerin bu seçimde tavrı bellidir. Okullarımıza giren gerici, tecavüzcü vakıflara halkın milyonlarını hibe edenlere liselilerin oyu yoktur. Liseliler bu seçimde ampulü söndürüp umudu yakacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi