Akdeniz Üniversitesi'nin 1996 yılından bu yana düzenlediği ve bu yıl 24'üncüsü gerçekleşen Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları'nda, İzmir rüzgarı esti. Türkiye genelindeki 134 okuldan 1100 öğrencinin uzun süre çalışıp, hazırlanarak katıldığı olimpiyatlar, geçen 28 Nisan'da yapıldı. Bireysel sıralamada ilk 10'a girmeyi başaranların 8'ini, İzmir'den katılan öğrenciler oluşturdu. Büyük Çiğli Özel Türk Koleji Fen Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Hayrettin Eren Yıldız Türkiye birincisi olurken, İzmir Atatürk Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Batuhan Kuleci de ikincilik elde etti. Takım bazlı sıralamada, 12 öğrenciyle yarışmaya katılan İzmir Fen Lisesi 115 puanla Türkiye birincisi, yarışmaya 8 öğrenci gönderen İzmir Bornova Koleji 100 puanla ikinci, İzmir Atatürk Lisesi ise 80 puanla üçüncü oldu.

"İSTİRAHATİNİ BIRAKARAK IZDIRAP ÇEKENLERİN BAŞARISI"

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, dereceye giren öğrencileri ve okul idarecilerini kabul ederek, tebrik etti. Bu başarının özel hayatın konforundan feragat edilerek kazanıldığını belirten Yahşi, "Başarı emek ister. Siz de emek verdiniz, çalıştınız ve karşılığını aldınız. Bu büyük ve çok ciddi bir başarıdır. Aileniz adına, okullarınız adına, İzmir ve kendiniz adına çok onur verici bir başarı. Bu başarıları gördükçe bizim de çalışma azmimiz, şevkimiz artıyor. Sizin başarınız bizi çok daha büyük hayaller kurmaya sevk ediyor. Bu, istirahatini bırakarak ızdırabını çekenlerin başarısıdır. Kafeteryada ya da bilgisayar oyunlarıyla vakit geçirenlerin değil de, emek verenlerin neler yapabileceğini gösterdiniz. Bu sizin için bir başlangıç. Gelecek Aziz Sancar'ların, bilim insanlarının, edebiyatçıların adaylarısınız. Bunu laf olsun beri gelsin diye söylemiyorum" dedi.

"TESADÜF DEĞİL"

Bu başarının bir tesadüf olmadığını ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kent genelindeki 4 bilim sanat merkezi ve 3 lisede olimpiyatlar için eğitim verdiğini belirten Yahşi, "Özel okullara da danışmanlık yapıyor, onları olimpiyatlara teşvik ediyoruz. Matematik olimpiyatları konusunda tüm okullarımızı her anlamda destekliyoruz. İzmir Atatürk Lisesi, İzmir Fen Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi'nde, olimpiyat dersleri veriyoruz. Hem online olarak hem de yüz yüze olarak yoğun bir tempoyla, öğrencilerimizi böyle yüksek seviyelerdeki yarışmalara hazırlıyoruz. Ben, hazırlık aşamasında bu öğrencilerimiz ders alırken yanlarına gittim. Oradaki fotoğraf, bana bu başarının geleceğini söylemişti" dedi.

İzmir Fen Lisesi Müdürü Mahmut Yıldız ve İzmir Atatürk Lisesi Müdürü Ahmet Yılmaz ve diğer okul müdürleri de Ömer Yahşi'ye teşekkür ederek bundan sonra da aynı başarıyı elde etmek için çalışacaklarını söyledi. Müdür Ömer Yahşi, toplantı sonrasında öğrenciler ve okul idarecileri ile fotoğraf çektirdi.

DHA

Editör: Haber Merkezi