İzmir’de Bornova Anadolu Lisesi, İzmir Çiğli Fen Lisesi ve İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri yayınladıkları bildiriyle gerici politikalara karşı liselilerin başlattığı isyana desteklediklerini açıklamıştı.

Bugün kentte eğitim hizmeti veren Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencileri de bir bildiri yayınlayarak direnişe desteklerini şöyle açıkladı:

“Her geçen gün çığ gibi artan gericilik ve bağnazlık karşısında liseli arkadaşlarımızın başlattığı direnişe büyük bir gurur, istek ve inançla Alp Oğuz Anadolu Lisesi olarak biz de destek veriyoruz. Devletin kindar ve dindar nesil hedefini reddediyoruz. Özellikle liselerde uygulamaya çalıştıkları bu politika karşısında aydınlığın yolunda büyük bir umutla ilerliyoruz. Cemaatçilerin okullarımızı bir an olsun boş bırakmaması, laiklik karşıtı müdür ve öğretmenlerin atanması, okullarımızın adeta küçük camilere çevrilmesi gençlik mücadelemizi tetikliyor. İlim ve fen yuvası kabul ettiğimiz okullarımızda laikliği söyletmemeye ve uygulatmamaya kararlı olan iktidarın karşısında kadınlı erkekli duruyoruz.

Yapılmaya çalışılanın aksine; düşünen, sorgulayan ve üreten bir nesil olarak okullarımıza gericilik ve bağnazlığınızı sokmayacağız. Mücadeleden yılmayacak, laiklik için savaşacağız. Baskılara ve zorlamalara boyun eğemeyecek, bu yolda sonuna kadar ilerleyeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız.

Unutmayın! Aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak!

İzmir Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi Öğrencileri”

CBAL ÖĞRENCİLERİ: BU ÜLKEYİ EN ÇOK SEVENLER GERİCİLİĞE GEÇİT VERMEYENLERDİR!

Yine kentte bulunan Bornova Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi öğrencileri de protestoya şu bildiriyle katıldığını açıkladı:

“Bizler en küçüğümüz 14 en büyüğümüz 18 yaşında olan Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi öğrencileriyiz. Yıllardır ülkenin durumundan ve iktidarın halka yönelttiği baskıya ilk elden maruz kalıyoruz.

Geçen yıl bir kardeşimiz sınav stresi yüzünden kullandığı anti-depresan ilaç nedeniyle hayatını kaybetti. Hesabını kim verebilecek? YGS sınavında şifreli sorularla yandaş kayıranlar mı? Hiç sanmıyoruz! Okulumuzda kutlu doğum haftası standı adı altında Karaman'da 45 çocuğa tecavüz eden Ensar Vakfı'nın kitapları sergilendi, müdahale ettik. 3 yıl önce Berkin Elvan kardeşimizin katledilmesine karşı omuz omuz yüzlerce kişi yürüdük. İktidara, cemaate biat eden bazı öğretmenlerimize karşı hiç yılmadık hep mücadele ettik. Okul yönetimine muhalif tavırlar sergileyen öğretmenlerimizin nasıl yaptırımlarla karşı karşıya kaldığını gördük. Yeri geldiğinde tartışmaya girdik, yeri geldiğinde sınıftan kovulduk, yeri geldiğinde vatan hainliğiyle suçlandık.

Biliyoruz! Bu ülkeyi en çok sevenler bu ülkenin aydınlığı, ilerlemesi için gecesini gündüzüne katanlardır, gericiliğe geçit vermeyenlerdir.

Her fırsatta bizler düşünebilen, eleştirebilen nesiller istiyoruz diyen idarecilerin, düşünüp eleştirdiğimizde nasıl koltuk sevdasına tutulduğunu gördük. Sadece okulumuz için değil, Türkiye'deki hatta dünyadaki bütün okul yöneticileri bilmelidir ki; "Okulu okul yapan idareciler değil, öğretmenler ve öğrencilerdir." Bu düşünceden hareketle İstanbul Erkek Lisesi'nde başlayıp Türkiye'ye yayılan karanlığa karşı sırtını dönenlere, aydınlığı savunanlara bizler de omuz veriyoruz.

Unutulmamalıdır ki, bu ülkenin geleceği gençlerin omuzları üzerinde yükselmektedir. Bizler bu ülkenin karanlığa sırtını dönen aydınlık geleceğini bir arada, omuz vererek kuracağız!”

Editör: Haber Merkezi