İZGAZETE - Dün gazetemizde 'Eski Fatih Koleji, yeni İmam Hatip Lisesi’nde rezalet görüntü' başlığıyla yayınlanan özel haber sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi DHA'ya bir açıklama yapmış ve yaşananlardan eski okul yönetimini sorumlu tutmuş, İmam Hatip Lisesi'nin idarecilerine değinmemişti. Bugün İzmir Özel Fatih Koleji Hukukçuları 'Bilgilendirme Metni' başlığıyla bir metin yayınladı. 

İşte Fatih Koleji'nin, İzmir Özel Fatih Koleji İşletmeleri AŞ. Vekili Av. H.Enis DİNÇEROĞLU imzasıyla yayınladığı metnin tamamı:

"İzmir Özel Fatih Koleji İşletmeleri AŞ.‘ye bağlı eğitim kurumları İzmir Özel Fatih Lisesi, İzmir Özel Fatih İlköğretim Okulu, İzmir Özel Fatih Anaokulu binası 13.08.2016 günü Maliye Bakanlığı müfettişleri tarafından mühürlenerek kapatılmıştır. Mühürleme işlemleri sırasında kapatılan eğitim kurumlarının faaliyette bulunduğu binalar içerisindeki demirbaşlar ve her türlü eşya maliye müfettişleri tarafından yerlerinden kaldırılmaksızıntespit edilerek tutanak altına alınmıştır. İki blok binadaki toplam 100 kadar sınıf, müdür odaları, kütüphane, laboratuvarlar, zümre odaları, öğretmen odaları, kültür merkezi, sanat merkezi, personel bürolarında bulunan çerçeveli ve duvara asılı Atatürk resmi, Atatürk’ün gençliğe Hitabesi, İstiklal Marşı tek tek sayılarak tespit ve tutanak altına alınmıştı. 500 sayfaya yakın tutanakların birer sureti elimizde bulunmaktadır. Habere konu Atatürk resim ve büstlerinin depolarda değil, duvarlarda asılı bir şekilde teslim edildiği zabıtlarda yer almaktadır. Kapatılan kuruma ait binaların İmam Hatip lisesine devrinden 13 ay sonra Atatürk resimlerinin ve büstünün depoda inşaat atıkları arasına atılmış halde bulunduğu internet gazetelerinde duyurulmuştur. Atatürk resim ve büstlerin ne şekilde duvarlardan indirildiği ve depolara atıldığı kendilerine yeddi emin olarak bırakılan ve hıfzından sorumlu olan şu andaki imam Hatip Lisesi ve Müdürlerinin sorumluluğundadır. Bu hususta yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır." 

Ayrıca Fatih Koleji yetkilileri ellerindeki tutanaklardan bazılarını da yayınladı. İşte o tutanaklardan birkaçı:

Fatih Kolejinin geçmişinden bazı kareler:

Editör: Haber Merkezi