Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencisi Ecem Dönmez tarafından bitirme projesi olarak hazırlanan sergi, kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Serginin adının “ŞİDDETF” koyma nedeninin, kadına şiddeti defetmek olduğunu söyleyen Dönmez, “Kadına şiddet konusunun medyada sık  yer alması hepimizi etkiliyor. Geçmişe oranla  son zamanlarda böyle haberlere daha sık rastlar olduk. Aynı zamanda yurtta kalıyorum ve üniversite hayatım boyunca bir çok oda arkadaşı değiştirdim ve hepsinin hikayelerine ortak oldum. Bu konuyu işleyerek farkındalık yaratmak istedim. Birçoğumuzun aklına şiddet denildiğinde fiziksel şiddet geliyor. Unutulmamalıdır ki baskı, tehdit,  küfür, aşağılama, küçümseme de bir şiddettir. Tek basına yeterli olmasa da böyle projelerle toplumumuzu bilinçlendireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi İletişi Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Dilek Takımcı ve Doç. Dr. Şebnem Soygüder Baturlar, Ecem Dönmez’e oluşturduğu duyarlılıktan ötürü “Teşekkür Belgesi” verdi.  “Kadına Şiddete Duyarlılık” sergisi 5 Haziran’a kadar Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.

Editör: Haber Merkezi