Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi kapsamında hazırlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) projesi için etkileşimli tahtalar ve mobil cihazlarda kullanılmak üzere dijital eğitim içeriklerinin üretilmesini amaçlayan işbirliği protokolüEge Üniversitesi Rektörlüğü Eski Senato Salonu’nda  imzalandı.

Protokol törenine Ege Üniversitesi  Rektör Vekili Prof. Dr. Hatice Beril  Dedeoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşı, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hülya Yılmaz ve Ege Üniversitesi Üst Yönetimi katıldı.

Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu, “Ege Üniversitesi olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında fırsatları arttırma ve teknolojiyi iyileştirme hareketi olan Fatih Projesi kapsamında Eğitim Bilişim Ağı Projesi için etkileşimli tahtalar ve mobil cihazlarda kullanılmak üzere dijital eğitim içeriklerinin üretilmesini amaçlayan bir iş birliği protokolü için bulunuyoruz. Bizler öğretim üyeleri bu dijital malzemelerin yerleştirildiği bazı mekanlarda ders yapmaya çalışıyoruz. Bizler bile onların hakkını verecek bir bilgi ve donanıma sahip değiliz. Bunun yaşama geçmesi, hıza kavuşması genç nesillerin bunları çok daha verimli kullanmasına bağlı. Bizler bizzat bunun acısını ve ıstırabını yaşamış durumdayız. İnşallah bundan sonraki ortaklığın çok olumlu sonuçları olur” diye konuştu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşı, “İzmir’de bir milyona yakın bir öğrenci kitlesine hitap ediyoruz. 50 bine yakın öğretmen ve çalışanımız var. Fatih Projesi ile birlikte eğitimde politikasında ciddi bir düzelmenin olduğunu, kalitenin arttığını ve çıtanın yükseldiğini düşünüyoruz. Etkileşimli tahtaların kurulması ve Fatih Projesinin içeriğinin doldurulması anlamında EBA bizim için en önemli çalışmaları yapıyor. Öğrencilerimizin seviyelerine uygun içerik üretilmesinin önemli olduğunu görüyoruz. Çünkü teknolojiyi çocuklarımızın önüne koyduktan sonra içeriklerinin doldurulması, onların seviyesine göre hitap edilmesi, devamlı yenilenmesi gerekiyor. Ege Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimizin de bu projenin içerisinde olmaları ve projenin içeriği ile ilgili içerik üretmelerini ve  geliştirmelerini istedik. Bu anlamda üniversitemizden bir destek alalım birlikte bunu paylaşalım istedik. Rektörümüz ve Dekanımız bu konuda kapılarını bize açtılar. Bizler de okullarımızın  kapılarını  açıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Hülya Yılmaz, “Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak Milli Eğitim ile  mevcut var olan ilişkilerimizi farklı bir alanda resmiyete dönüştürmek için buradayız. Bu proje ile Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan öğretmen adaylarımız geliştirdikleri materyalleri Milli Eğitim bünyesinde faaliyet gösteren EBA’ya teslim edecekler. Tabi ki bunlar bir ihtiyaç analizi çerçevesinde yapılacak. Öğretim üyelerimiz, EBA ile oturup hangi alanda hangi materyallere ihtiyacı var bunları belirleyecekler. Öğrencilerimiz ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında buna yönelecekler.Uygun içerikler belirlenip, test edilip, onaylandıktan sonra bu dijital materyallerimiz tüm öğretmenlerin kullanımına açılacak. Öğrencilerimizin daha mezun olmadan böyle bir ilişkinin içinde olmaları çok önemli. Bu ilişkilerimizi  mümkün olduğu kadar sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Hizmet Bölümü koordinatörlüğünde yürütülecek olan çalışmalar ile Fatih Projesi temelinde öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılmasını sağlayacak e-içeriklerin üretilmesi hedefleniyor. Bu hedefler doğrultusunda projeye; Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi  ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümü  öğrencileri “Topluma Hizmet  Uygulamaları”dersi kapsamında destek verecek. Projeye dahil olan öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA İçerik Geliştirme ekibiyle koordineli çalışmalar yürütecek. Proje sonunda projeye katılan öğrencilerin ürettikleri dijital eğitim içerikleri öğretim elemanlarınca eğitim materyali içerik üretimi kriterlerine uygunluk açısından değerlendirilecek, proje bitiminde hazırlanan eğitim içerikleri Eğitim Fakültesi’nde sergilenecek. Ayrıca hazırlanan eğitim içerikleri, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) bünyesinde  destek materyal olarak elektronik sisteme yüklenecek materyal künyesinin hazırlayanlar kısmında ise öğrencilerin isimleri yazılacak.

Editör: Haber Merkezi