Ege Üniversitesi ana kampüsünde bulunan 300 dekara yakın alanda öğrenciler, derste öğrendikleri teorik bilgileri uygulama imkanı buluyor.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dursun Eşiyok, “Öğrenciler her şeyi kendileri yapıyorlar. Uygulamalı tohum yetiştiriciliği, fide yetiştiriciliği yapılıyor. Geçen hafta öğrenciler soğan tohumu ektiler. Şimdi de yine uygulamalı olarak renkli, kıvırcık yapraklı salata tohumu ekeceğiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Dursun Eşiyok ve Araş. Gör. Tansel Kaygısız Aşçıoğul denetiminde öğrenciler, sebze tohumu ekimini gerçekleştiriyorlar. Alanda; brokoli, lahana, soğan, mandalina, mor karnabahar, tatlı mısır, biber ve domates bitkileri bulunuyor.

Araş. Gör. Aşçıoğul, “Burada bütün türleri tanıyıp hangi dönemde hangi türler yetiştiriliyor, yetiştiricilik sırasında hangi problemler yaşanıyor bunları öğrencilerle beraber gözleme şansımız var" ifadesini kullandı.

Ziraat Fakültesi bahçelerinde organik olarak üretilen çiçekler, sebze ve meyveler bölüm araştırmalarında kullanılıyor ve üniversite içindeki iki ayrı noktada satışa sunuluyor.

Editör: Haber Merkezi