Proje, maddi sınırlılığı olan başarılı gençlere üniversiteli olmanın önemini ve değerini anlatmayı, yaşatmayı ve onların üniversiteli olma hedefini koymalarını sağlamayı misyon ediniyor.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okutman Şule Ar, “Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında Yabancı Diller Yüksekokulu ilk çalışmasını bu yıl gerçekleştirecek. İzmir Çiğli Gülen Kora Ortaokulu’nda okuyan maddi sınırlılığı olan ve başarılı 20 ortaokul öğrencisi kampüste Yabancı Diller Yüksekokulu’na konuk olacak. Bir ay sürecek olan projede öğrenciler interaktif, yaratıcı ve üretken faaliyetlerle İngilizce'yi keyif alarak kullanacaklar. Öğrenen merkezli çalışmada görev alan tüm okutmanlar gönüllü olarak yer alacak. Çalışmanın yapıldığı günlerde paylaşılan ders temalarına paralel çalışmalar da ders araları için düzenlendi. Okutmanların ve uzman konukların emekleriyle ders aralarında da öğrenciler keyifli zaman geçirecekler. Müzik dinletileri, resim sergisi, ünlü çocuk kitapları yazarları, sağlık, spor gibi alanlardan uzmanlar, eğitsel oyunlar ve daha birçok sürpriz çocukları bekliyor olacak. Projenin adına da yansıdığı gibi, amacı öğrencilerde üniversiteli olma fikrini oluşturmak. Bu yüzden mekan olarak kampüsü üniversiteli ağabey ve ablaları ile beraber kullanacaklar birlikte yemekhanede sıraya girip yemek alacaklar ve onlarla sohbet etme imkanı bulacaklar. Özellikle maddi sınırlılığı olan başarılı gençlere üniversiteli olmanın önemini ve değerini anlatmak, yaşatmak ve onların üniversiteli olma hedefini koymalarını sağlamak projenin misyonu. Proje süresince doğal konuşmacı ile haftada bir gün geçirip bir yabancı ile sohbet imkanı bulacaklar. Yine proje süresince EÜ müzeleri de öğrencilere tanıtılacak" diye konuştu.

Okutman Şule Ar, “Projede katkı sağlamış olan tüm katılımcıların birlikte olacağı kutlamada, öğrenciler sponsor yayın evlerinin kendileri için hazırladığı hediyeler ve başarı belgelerini alacaklar.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi