GÜLCAN KAPLAN - Çocukları, Doğa Kolejinde öğrenim gören veliler, okulun durumunu protesto etmek, aylardır maaşları yatırılmayan öğretmenlere destek olmak, bu süreçten olumsuz etkilenen çocuklarının hakkını savunmak için eylem yaptı. Mavişehir Kampüsü önünde bir araya gelen veliler, günlerdir okul yönetimi tarafından oyalandıklarını, Milli Eğitim Bakanlığının “soruşturma başlattık” açıklamasının da tatmin edici olmadığını, bugüne dek tek bir somut adımın atılmadığını söylediler.

ADIM ATILMADI

Veliler adına açıklama yapan Beste Kılıç, aylardır devam eden Doğa Kolejleri sorununun hala bir çözüme kavuşturulmadığını hatırlatarak, “Öğretmenlerimiz ve diğer çalışanlar, aylarca tek kuruş maaş almadan, büyük fedakârlık göstererek çalışmaya devam ettiler. Ancak, gelinen noktada sorunun çözümüne yönelik tek bir somut adım atılmamıştır. Maaş alamayan öğretmenlerin bir kısmı yol parasını bile ödemekte zorlandıkları için istifa etmek durumunda kaldılar.” dedi.

Bu süreçten öğretmenler kadar çocukların da olumsuz etkilendiğini, en temel hakları olan eğitimlerinin aksadığını dile getiren Kılıç, “Bu durumun sorumlusu, geleceğimizin umudu çocuklarımız değil, büyük özveri ile görevlerini yapan öğretmenlerimiz değil, çocuklarını Doğa Okullarına gönderen biz veliler, hiç değiliz. Sorunun acilen çözülmesini istiyoruz. Yarın çok geç, çözüm hemen şimdi.” şeklinde konuştu.

AÇIKLAMA BİLE YAPILMADI

Günlerdir “okul satıldı, satılıyor” haberleriyle oyalandıklarını belirten Kılıç, “Genel merkez ve Milli Eğitim Bakanlığından, tatmin edici hiçbir açıklama yapılmadı. Bankaları bile denetleyen devlet, eğitim kurumlarını nasıl bu kadar başıboş bırakabilir?”dedi.

Eğitimin çocukların anayasal hakkı olduğunu, bu haklarının ellerinden alınmaması için yetkilileri derhal göreve çağırdıklarını vurgulayan Kılıç, veliler olarak taleplerini ise şöyle sıraladı: “Eğitime devam etmekte olan kampüslerin doğalgaz, elektrik, su, yemek, internet, temizlik hizmetleri aksamadan sürdürülmeli. Okullarımızın, var olan şart ve koşullarda eğitime hali hazırdaki mevcut öğretmen ve öğrencilerle devam etmeli. Başka özel ve devlet okullarına nakli yapılmamalı. Öğretmenlerimizin ve tüm çalışanların ücretlerinin günü gününe ödenmeli ve geriye dönük maaşları yatırılmalı.”

ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

Açıklamanın ardından veliler, “eğitim hakkımız engellenemez”, “yarın çok geç, çözüm hemen şimdi” sloganları attı. Doğa Koleji Mavişehir Bilim Kampüsünün borcu nedeniyle elektriklerinin kesik olduğu, aydınlatmanın jeneratörle sağlandığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi