İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, "Hastalarımızın şifalarına vesile olmaya çalışıyoruz ama riskleri de bilmek zorundayız" dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Doç. Dr. Nazif Erkan Konferans Salonu'nda, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nden, enfeksiyon hastalıkları konusunda uzman doktorlar tarafından verilen eğitimlerde; hemodiyaliz ünitelerinde enfeksiyonlar, bulaşma ve korunma yolları, hijyen ve enfeksiyon kontrolü, çalışan ve işyeri güvenliği konuları yer aldı. Eğitimin açılış konuşması yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, şunları söyledi:

"Enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmam hasebiyle biliyoruz ki, diyaliz hastaları ve bu merkezlerde çalışanlar bir takım riskler altında. Hastalarımıza iyi bakmak üzere bu görevleri yapıyoruz hastalarımızın şifalarına vesile olmaya çalışıyoruz. Ama riskleri bilmek zorundayız, kendimizi ve hastalarımızı korumak zorundayız. Bazı şeyleri bildiğimizde doğru adımları attığımızda kendimize olan güvenimiz de yaptığımız işin kalitesi de artacaktır. Kamuda 15, üniversite hastanelerimizde 4, özel kuruluşlarda 25 merkezimiz var. Bu merkezlerde, 3 bin 584 hastaya diyaliz hizmeti vermekteyiz. Diyaliz merkezlerinden 11'inde ev hemodiyalizi uygulanmakta olup, bu hizmetten faydalanan hasta sayımız 84'e yükselmiştir. Bu ne demek? Biz çok önemli kitleye kendimizi nefer ediyoruz, onların hizmetine sunuyoruz ve aynı zamanda onları korumakla mükellefiz. Fakat öncelikle kendimizi korumakla mükellefiz. O kadar çok hasta biliyorum ki diyaliz ünitelerinden Hepatit B, Hepatit C kapmış ve bununla hayatı boyunca mücadele etmek zorunda kalan. Biz bu durumlarla karşılaşmamak adına daha sağlıklı, daha güzel, daha kaliteli yaşam sürmesi adına eğitimimizin verimli olmasını diliyorum."


 

 

Editör: Haber Merkezi