TUGAY CAN / İZ GAZETE - AKP’nin 31 Mart yerel seçim hamlesi olarak kullandığı ‘Tanzim Satış’ noktalarından hareketle Dokuz Eylül Üniversitesi’nde başlatılan DEÜ Manav birçok kişi tarafından tepki ile karşılanmıştı. Toplumun farklı kesimlerinden insanlar ‘Üniversite bilimin yeridir’ cümlesi üzerinde birleşti.

DEKAN SORUŞTURMA AÇILDIĞI BİLDİRDİ

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden kendi görüşlerini aktaranlardan bir tanesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi, aynı zamanda Öğrenci Kolektifleri Yürütme Kurulu üyesi Uğurcan Akyol, sosyal medyada yazdıklarından dolayı ertesi gün bir şok ile karşılaştı.

Gazetemize süreci anlatan Akyol, Dekanlık tarafından kendisine soruşturma açıldığının söylendiğini aktardı.

REKTÖR GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRDI

Ancak mesele bu kadarla da bitmedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’ın özel kalemi tarafından aranan Akyol’a Nükhet Hotar’ın kendisiyle görüşmek istediği iletildi.

Hotar ile gerçekleştirdiği görüşmeyi gazetemize anlatan Akyol, “Rektör bana bu paylaşımları neden yaptığımı sordu ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ni büyütmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Ben de kendisine üniversitelerin bilimin yuvası olması gerektiğini, ayrıca üniversitede yapılacakların öğrencilerin taleplerinin doğrultusunda yapılması gerektiğinin daha doğru olacağını anlattım. Kendisi bizim taleplerimizi de dinledi.” ifadelerini kullandı.

Rektör’ün talepleri dinledikten sonra Akyol’a açılan soruşturmanın da geri çekileceğini söyledi.

REKTÖR TALEPLERİ KABUL ETTİ

Hotar’dan talep ettiklerini de sıralayan bu taleplerin Akyol, 18 Mart Pazartesi tarihinden itibaren uygulanmaya konulmasını rektöre bildiklerini söyledi. Buna göre öğrencilerin talepleri şunlar:

1-Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kütüphanesinin 7 gün 24 saat açık olmaya başlaması

2- Yemekhane kuyruğunun azalması için akademisyen yemekhanesinin öğrenci kullanımına açılması

3- Yemekhane niteliğinin artışı ve aylık teftiş

4- Tınaztepe yerleşkesindeki ringlerin sıklığı ve sayısının artırılması

5-Yemekhane yemek miktarının artırılması

ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ AKTİF OLARAK BULUNACAK

Akyol ayrıca görüşmede kabul edilen talepler dışındaki talepler sebebiyle Hotar ile tekrar görüşeceklerini ve bir çalışma grubu dahi kurulsa içerisinde Öğrenci Kolektifleri’nin aktif olarak bulunacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi