GÜLSEN CANDEMİR/ İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP’li tüm belediyelerde eğitime dair yapılanların tamamını İzmir’de uygulamak için çalışma başlattıklarını açıkladı. İz Gazete’ye konuyla ilgili bilgi veren Yıldırım Kaya, “Eğitim, 17 yıllık AKP iktidarı tarafından içinden çıkılmaz hale getirildi. CHP’li yerel yönetimler eğitime gerekli katkıyı veriyordu ama geriye döndürülen ve Cumhuriyet rejimi ile hesaplaşan bir anlayışın karşısında bütünlüklü durulması lazım. Kreş, okul öncesi eğitim, yurt ve üniversiteye hazırlık çalışmalarında belediyelerin de üzerine düşen görevi yapması gerekiyor.” Diye konuştu.

BU YIL BAŞLAYACAK

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer ile görüştüklerini söyleyen CHP’nin eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “Başkanımız çalışmaya çok olumlu yaklaştı. İstanbul Sarıyer Akademide, Ankara Yenimahalle’de, Antalya Muratpaşa’da, Eskişehir’de ve daha birçok CHP yönetimindeki ilçelerde yapılan çalışmaların tamamını İzmir’de pilot uygulama olarak başlatılmasını sağlayacağız. Bugüne kadar konuyla ilgili iki toplantı yaptık. Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden hocalarımızın katıldığı Sarıyer’in deneyimlerinin aktarıldığı toplantılar yaptık. Toplantılarımız devam edecek, nihai hedefimiz çalışmaya bu yıl başlamak.'' dedi.

'EĞİTİM YOKSULLUĞUNU GİDERMEMİZ LAZIM'

Eğitimin eşitlik ilkesinden yoksun kalanların giderek arttığını belirten Kaya, ''Yoksulluğu biz sadece ekmek yoksulluğu, işsizlik olarak algılamıyoruz. Bir de eğitimden yoksun kalanlar var onlar AKP iktidarı ile her dakika artmakta. Bu yoksunluğu, ihtiyaç olan en küçük birimlerden başlayarak gidereceğiz. İzmir’in tüm birimlerinde eğitimin çiçekleri açacak. İzmir’de eğitime ait daha çok tesis yapılacak. Bunu çalışmayı daha sonra İzmir’den tüm Türkiye’ye yayacağız.'' sözlerini aktardı.

Editör: Haber Merkezi