Akdeniz Üniversitesi'ni bitirdikten sonra ERASMUS programıyla Almanya'ya gitmek isteyen ancak İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda "ByLock" isimli haberleşme programını kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan Şeniz Doğruluk, "FETÖ üyesi" olduğu iddiasıyla tutuklandı. 

DİHA'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre, emniyetteki ifadesinde "FETÖ/PDY" ile ilgili hiçbir bilgisi ve bağlantısı bulunmadığını söyleyen Doğruluk, kendisinin sosyalist görüşe sahip olduğunu vurguladı. 

Doğruluk, "Ben sosyalist dünya görüşlü bir insanım, ailem ise Atatürkçüdür. Cemaatle veya FETÖ/PDY ile asla bir bağım yoktur. Benim bu örgütle anılmam benim için onur kırıcıdır" dedi. Polis fezlekesinde yer verilen diğer suçlamalara ise "Benim bu konu hakkında hiçbir bilgim ve bağlantım yoktur" cevabını veren Doğruluk, telefonunda bulunan "ByLock" isimli programı ise kullanmayı bilmediğini ifade etti. 

BYLOCK YETERLİ DELİL OLDU

Savcılıkta benzer ifadeleri veren Doğruluk, sevk edildiği İzmir 4. Sulh Ceza Hakimliği'nde de Gülen cemaati ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını ve dünya görüşünün cemaatle taban tabana zıt olduğunu kaydetti. Mahkeme ise, ByLock programını yeterli bir delil görerek Doğruluk'un tutuklanmasına karar verdi. 

TUTUKLAMAYA İTİRAZ EDİLDİ

Dosyasına gizlilik kararı konulan Doğruluk'un emniyetten mahkemeye tüm ifadesinde yer alan avukatlar ise, haksız yargılamaya ilişkin itiraz dilekçesini mahkemeye sundu. Gizlilik kararı nedeniyle Doğruluk'un savunma hakkının ihlal edildiğini söyleyen avukatlar, herhangi bir somut delil sunulmadığını ve "Hakkında böyle bir iddia var ne diyorsun?" şeklinde sorular yöneltildiğini belirtti. ByLock'un internet ortamında rahatlıkla indirilebilen bir program olduğunu ve tek başına delil olmayacağını kaydeden avukatlar, müvekkillerinin bir an önce tahliyesini talep etti. 

Editör: Haber Merkezi