GÜLSEN CANDEMİR/İZ GAZETE -  İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin yöneticilikten alınmasını gereken nitelikte suç işlemesine rağmen sadece kınama cezası aldığını iddia etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması isteğiyle meclise verdiği soru önergesi verdi.TBMM’de; Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olan eski sendikacı İsmail Koncuk, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi hakkında, amacı dışında kaynak kullandığı ve ailesini Milli Eğitim Bakanlığı hesabına aktarılan paradan karşılayarak menfaat sağladığı gerekçesiyle geçirdiği soruşturmadan az ceza aldığını ileri sürdü.

DÖRT YÜZ BİNLİK SORUŞTURMA

Koncuk, soru önergesinde; İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarında kullanılması şartı ile TURKCELL A.Ş. tarafından 16/11/2017 tarihinde Ziraat Bankası Konak (İzmir) Şubesi neznindeki Mesleki Gelişim Akademisi hesabına aktarılan 400.000 (Dörtyüzbin) Türk Lirasını, mevzuatı ve amacı dışında kullandıklarıyla ilgili olarak bir soruşturma açılmıştır. Soruşturma sonucunda İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin aile yakınlarının tatil amaçlı konaklama giderini TURKCELL A.Ş. tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü hesabına aktarılan paradan karşılayarak menfaat sağladığı anlaşılmıştır.

TEKLİFLER DİKKATE ALINMADI

Yahşi hakkında disiplin yönünden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesine göre; kademe ilerlemesinin durdurulması, idari yönden yöneticilik görevinin üzerinden alınması “getirilen disiplin cezası idari yönden yöneticilikten alınmasını gerektiren niteliktedir” adli yönden valiliğine suç duyurusunda bulunulması ve mali yönden zararın tazmin edilmesi yönünde teklifler getirilmiştir. Disiplin kusuruyla doğrulanan fiiller karşılığında 657 sayılı Kanunun 125 inci maddesine göre kınama cezası teklifleri getirilmiştir.”Dedi.

NEDEN HALA O MAKAMDA?

Eski Sendikacı İsmail Koncuk, “Disiplin kusuruyla doğrulanan fiiller karşılığında kademe ilerlemesinin durdurulması yerine neden 657 sayılı Kanunun 125 inci maddesine göre kınama cezasına çevrilmiştir? diyerek Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesi ile kendisine ait olmayan, koruması gereken kurum parası ile, ailesini tatile gönderen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, bu büyük kusurlarına rağmen, neden İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamında tutulmaktadır? Görevden almayı düşünmüyor musunuz?” dedi.

KÖTÜ ÖRNEK OLMAYACAK MI?

İYİ Partili vekil Koncuk soru önergesini, “Türkiye’nin 3.büyük ili olan İzmir gibi önemli bir ilimizde, kuruma ait olan parayı korumak yerine, aile ferlerini tatile gönderen Ömer Yahşi’ye olaydan sonra nasıl güven duyulacaktır? Kurum parasını kendisi için kullanan Ömer Yahşi’nin İl Milli Eğitim Müdürü olarak devam etmesinin, diğer insanlara kötü bir örnek olacağını düşünmüyor musunuz? Ömer Yahşi ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuş mudur? Bulunulduysa sonuç nedir?” diye sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi