İzmir'in Menderes İlçesi'nde, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye 'porno film izlettiği' ve 'istismarda bulunduğu' iddiasıyla yargılanan okul müdürü 66 yaşındaki Adil Ş.’nin davasına katılım çağrısı yapıldı.

Kız çocuklarına tacizi ifşa eden öğretmen Saadet Özkan, İzmirlilere ‘Çocuk istismarına göz yummayın’ diyerek davaya katılım çağrısında bulundu.

“Memleketimizin çocukları çok zor günlerden geçiyor. Yurdumuzun her köşesinden ardı ardına çocuklara yönelik cinsel istismar ve taciz  haberleri bitmek tükenmek bilmiyor. Menderes ilçemizde 2014 yılında öğretmenlik yaptığım okulda, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencimin cinsel istismar davasında en büyük öğrencim neredeyse 14 yaşında oldu  ve bu zorlu mücadelemiz hala devam ediyor. Adaletin yerini bulmasını kızlarım da bende çok istiyoruz.” diyen Saadet öğretmen, adaletin tecellisi için herkesin duyarlı davranarak İzmir Bayraklı Adliyesi’nde 1 Aralık tarihinde görülecek davaya katılması gerektiğini kaydetti.

Saadet Özkan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çocuk istismar ve taciz olayları toplumumuzda derin yaralar açmaktadır. Daha yeni İzmir’de 9 yaşında bir evladımız cinsel istismar davası nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti, küçük bedeni artık bizimle değil, yine 8 yaşında cinsel istismara uğrayan bir çocuğumuz intihar etti. Çocukların yaşadığı bu insanlık, hukuk, ahlak ve bilim dışı akıl almaz durumla hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Hiç bir çocuğun cinsel istismara rızası olamaz! Onlar bizim çocuklarımız! Ben Saadet Özkan, Adaletin tecellisini görmek için, çocuklarımız için 1 Aralık 2016 tarihinde, saat 13.30’da İzmir Bayraklı 8. Ağır Cezada olacağım, duyarlı halkımızı da o gün çocuklarımıza sahip çıkmaya, sesini çıkaramayan çocukların sesi olmaya çağırıyorum.”

Editör: Haber Merkezi