Prof. Dr. Apaydın, Fransa’nın Başkenti Paris’de düzenlenen Rinoplasti(Burun estetiği) Derneklerinin Uluslararası Toplantısı ve İngiltere’nin Başkenti Londra’da Avrupa Yüz Planstik Cerrahisi Akademisi’nin yıllık toplantısında eğitimci ve konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Fazıl Apaydın, tıp alanında son yıllarda tüm dünyada yükselen trend haline gelen yüz ve burun estetik cerrahisi konusunda Ege Üniversitesi’ni ve İzmir’i başarıyla temsil ediyor. Birçok uluslararası bilimsel toplantıya davet edilerek eğitimler veren Prof. Dr. Fazıl Apaydın, son olarak Fransa’nın başkenti Paris’te ve İngiltere’nin Başkenti Londra’da yüzlerce genç cerraha eğitim verdi. 

Paris’te düzenlenen Rinoplasti derneklerinin uluslararası toplantısına davet edilen Prof. Dr. Apaydın, burada 7 kez konuşmacı ve bir kez de tartışma yönetici olarak görev aldı. Rinoplasti derneklerinin uluslararası toplantısının bilimsel açıdan çok yararlı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Apaydın, “Dünyanın önde gelen 50 rinoplasti cerrahının eğitim verdiği bu toplantıya 45 ülkeden 450 meslektaşımız eğitim almak amacıyla katıldı. Davetli 50 eğitici arasında yer almak ve bu kadroda Türkiye'yi 6 bilim insanının temsil etmesi çok onur vericiydi” dedi.

Prof. Dr. Fazıl Apaydın’ın ikinci durağı olan Londra’da ise Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi’nin yıllık toplantısı yapıldı. Akademinin başkan yardımcılığı görevini de sürdüren Prof. Dr. Apaydın, üç gün süren ve tüm dünyadan cerrahların büyük ilgi gösterdiği etkinliğin bilimsel komitesinde yer aldı. Prof. Dr. Apaydın, “Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi’nin yıllık toplantısı bilimsel programına bilimsel komitede yer alarak katkı sağlamak ve birçok bilimsel görev almak çok heyecan verici ve yararlı bir deneyimdi. Üç gün süren bu dev buluşmada konuşmacı ve katılımcı olarak büyük bir Türk grubu vardı. Bu da Türkiye'nin Yüz Plastik Cerrahisi konusunda Avrupa'da haklı bir yeri olduğunun en önemli göstergesi” dedi.

Bu tür uluslararası toplantıların büyük önemi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fazıl Apaydın, “Bu ortamlarda bilimsel çalışmalar yanında İzmir’i Ege Üniversitesini bu çevrelere anlatmaktan tanıtmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Üniversitemin, şehrimin ve ülkemin bayrağını her yerde dalgalandırmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi