FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İzmir'de 104 özel okul kapatıldı. Okulların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi. Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi okulların dönüşümü konusunda çalışma başlattı.

Yürütülen çalışmalar sırasında 104 okul binasından 34'ü, binaların eğitime elverişle olmaması nedeniyle kullanıma alınmadı. 70 binaya ise 46 eğitim kurumu yerleşti. 46 binanın 15'ine mevcut okullar taşınırken, 31'i ise yeni kurum olarak açıldı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ VERİLDİ

6 bağımsız anaokulu, 2 özel eğitim anaokulu, 3 özel eğitim uygulama merkezi, 1 bilim sanat merkezi, 3 halk eğitim merkezi, 23 yaş üstü engelli bireylere yönelik 1 halk eğitim merkezi, 1 fen lisesi, 3 ilkokul, 4 ortaokul, 3 imam-hatip ortaokulu ve 4'ü ise imam-hatip lisesine dönüştürüldü. Yeni açılan kurumların hepsine aralarında Prof. Dr. İlhan Varank, Ömer Halisdemir, Erol Olçok, Abdullah Tayyip Olçok, Ahmet Özsoy, Mustafa Yaman, Cennet Yiğit, Zeynep Sağır, Seher Yaşar, Mete Sertbaş, Ali Yanar ve Ahmet Oruç-Mehmet Oruç kardeşlerin bulunduğu 15 Temmuz şehitlerinin isimleri verildi. 

ÖZEL EĞİTİM OKULLARININ SAYISI ARTTI

Yeni açılan okullarla birlikte İzmir'de özel eğitim anaokulu sayısı 1'den 3'e çıktı. Üstün zekalı öğrencilere yönelik hizmet veren bilim sanat merkezlerinin sayısı ise Çiğli'de açılacak olan merkezle birlikte 2'den 4'e çıkmış olacak. Yeni açılan özel eğitim merkezlerinde hizmet bekleyen 337 özel eğitim öğrencisine eğitim verilebilecek.

KONTENJANA BAKILMAKSIZIN PUANLARINA GÖRE YERLEŞTİRİLDİLER

Bu süreçte kapatılan okullarda okuyan hiçbir öğrencinin mağdur edilmediğini belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "İlk ve ortaöğretimde nakillerin gerçekleştirildi. Ortaöğretimde öğrenciler okulun kontenjanına bakılmaksızın, puanına göre yerleştirildi. Eğitim konusunda herhangi bir problem yaşayan öğrencimiz bize başvurabilir. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısı her zaman açık" ifadesini kullandı.

Ayrıca yeni açılan okulların, tam zamanlı eğitim modeline geçişte destek sağlayacağı belirten Yahşi, doğacak öğretmen açığı ile ilgili norm güncellemesi yaparak Milli Eğitim Bakanlığına iletildiğini, bu açığın bakanlık tarafından yapılacak atamalarla giderilmesinin beklendiği belirtti. Yine açık kalan kadrolar bulunması halinde ücretli öğretmen görevlendirilmesiyle kapatılabileceği açıkladı.

DARBE İLE ANILAN KURUMLARIN ADI DEĞİŞTİRİLDİ

Adı darbeyle birlikte anılan kurumların adının da değiştirildiği ifade edildi. Konak Hasan Sağlam Öğretmen Evi'nin adı Konak öğretmen evi, Konak Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin adı 9 Eylül Anadolu Lisesi, Bayraklı Evren Paşa Ortaokulu'nun adı Milli İrade Ortaokulu olarak değiştirildi.

Öte yandan, FETÖ/PDY yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İzmir'de terör örgütüyle bağı tespit edilen 871 öğretmen görevinden ihraç edilirken, KCK soruşturması kapsamında ise 20 öğretmen görevinden ihraç edildi.

İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINDI

34 yıldır İzmir Valiliği C Blok 9 ve 13. katları arasında 550 personelle hizmet veren İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, bu binanın depreme dayanıksız olması, ciddi onarımlar gerektirmesi ve personele sağlıklı çalışma ortamı sunmaması nedeniyle taşındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün artık, Konak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin binasında hizmet vereceği belirtildi.

OKULLARI YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA YETİŞTİRMEK İÇİN BAYRAM MESAİSİ

Öte yandan İzmir İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin personeli 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılına hazır olduklarını ancak dönüşümü gerçekleşen okulların yetiştirilmesi için Kurban Bayramı'nda da çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Dönüşen okulların öğretmen görevlendirmesi, inşaatı devam eden okulların inşaatının tamamlanması, donanımı eksik olan okulların ihtiyaçlarının giderilmesi için bayram süresince İzmir il ve ilçelerinde milli eğitim müdürlüğü personelinin çalışmaya devam edeceği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi