Üç yıl önce 1 Mayıs günü yaşamını yitiren Yayıncı - Yazar Bülent Habora, Seferihisar’da yazar ve şair dostları tarafından anıldı.

Habora’nın kitapları, fotoğrafları ve özel eşyalarından oluşan bir anı odasının bulunduğu Seferihisar Kent Belleği ve Anı Evi’nde, “Bülent Habora için sesi, sazı, sözü olanların Seferihisar buluşması” adıyla gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda yazar ve şair katıldı.

Ferhat İşlek’in Habora’nın yaşamına dair hazırladığı videonun ardından ilk olarak Habora’ya dair anılarını paylaşan dostlarından Metin Erten, Habora’nın birçok kere çok zengin bir kişi olabilecekken, o güne kadar yazdıklarına ve yaptıklarına ters düşmemek için bunları reddettiğini anlattı. Son olarak da, İzmir’e yerleşmeden önce, Aydın Doğan’ın Dergi Grubu’nun başına geçmesinin teklif edildiğini dile getiren Erten, “Habora bunu da ‘bazıları gibi önümü ilikleyip kimsenin önünde eğilmem’ diyerek reddetti” dedi.

ONLARI BASANIN ÇOK CESUR OLMASI GEREKİYORDU

Tacim Çiçek, üç yıl önce 1 Mayıs günü aldığı haberle çeyrek asırdır tanıdığı bir insanın kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirerek, “Bastığı kitaplar başucu kitaplarımızdı ve o kitapları basan insanın çok cesur olması gerekiyordu” dedi.

Zübeyde Seven Turan, kitaplarının ön sözünü yazan Habora ile nasıl tanıştığını ve anılarını dile getirirken, Aydemir Çimen, Habora ile çalıştığı Çiğli Evka-2 Kütüphanesinde tanıştığını, söyleyerek, “Biz onun çevirdiği kitaplarla büyüdük ve cezaevinde yattık. Onun yazdıkları ve yaptıkları ile yolumuza devam edeceğiz” dedi. Zeki Büyüktanır ve Ceren Başhelvacı’nın şiir okuduğu etkinlikte Nükhet Hürmeriç, Somalı 301 işçi için bestelediği ağıt ile Fazıl Say’ın Cemal Süreya’nın şiirinden bestelediği “Dört Mevsim” şarkısını seslendirdi. Nazım Salık ve Elif Ata müzik dinletisi sundu.  

Anma etkinliğine Ruhtan Yazıcı, Abdullah Bolulu, Kent Belleği ve Anı evi olarak kullanılan Zenşiye Güler Konağını restore eden Mimar Cengiz Yazıcı, Ferzan Sarpkaya, Emine Emiral, Selçuk Oğuz, Tuygun Habora,Evrensel Gazetesi İzmir Temsilcisi Emine Uyar, Emek Partisi İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci, Yönetim Kurulu Üyesi Mazlum Sarısaltık, Konak İlçe Başkanı Haydar Cenan da katıldı

Editör: Haber Merkezi