İZ GAZETE – Geçtiğimiz yıl bu aylarda gazetemiz bünyesinde kurulan Biz Kitap, bu yıl ilk kez İzmir Kitap Fuarı’nda yerini alıyor. Özellikle İzmir’den yazarlar ve İzmir’e dair kitaplardan oluşan bir yayın çizgisi oluşturma gayretinde olan Biz Kitap, fuar alanında 1A salonu 711 No’lu stantta olacak.

İşte Biz Kitap yazarlarının imza günleri:

RAMİS SAĞLAM – SMYRNA’NIN İZLERİNDEN

17 Nisan Salı – 17.00-19.00

22 Nisan Pazar – 12.00 – 15.00

“Yoğurtçu Yanko ve Kıyıcı Şefo’yu anlatırken hem bir yere ait olamamanın kederini vurguluyor hem de kendimize yurt edindiğimiz toprak parçalarının birden nasıl da anlamsızlaştığını; yoksulun emekçinin vatanının Dünya olduğunu hissettiriyor bize…”

ORÇUN MASATÇI – ÖYKÜLERDEN KOVULANLAR

14 Nisan Cumartesi – 13.00-15.00

21 Nisan Cumartesi – 13.00 – 15.00

“Mahalle maçlarında az kavga etmedik. Akşamüstü kentin görüntüsünü bozan güzelim evlerimizden ekmek kokusu gelmeye başlardı. Leblebi tozunu ilk onlarla yemiştim. Zenginlere beraber küfrettiğimizi de saklayamam hani. Yani olur da alır okursanız bu kitabı, Ankara’nın o çirkin(!) mahallelerinin yoksul çocuğu yazdı. Her öykünün çirkini, her öykünün figüranı kaldık biz de hayatta. Çabamızın ve emeğimizin görünmez olması, durmadan iftiraya uğramamız, her saatimizin kavgayla geçmesi bundan belki de. Hırpalandık ve hırçın büyüdük haliyle.”

ÜMİT KARTAL – AHRAZ

14 Nisan Cumartesi – 13.00 – 17.00

15 Nisan Pazar – 13.00- 15.00

Sendikasız-örgütsüz işçilerin yaşamlarından kesitleri barındıran ‘Ahraz’, Ümit Kartal’ın ilk öykü kitabı. Biz Kitap’tan yayınlanan ‘Ahraz’, örgütsüz işçilerin çelişkilerle dolu dünyalarına ayna tutuyor. Kitapta, kitaba ismini veren Ahraz öyküsüyle birlikte 6 öykü bulunuyor.  Kitabın arka kapak yazısını yazan yazar Aydın Çubukçu, “İşçilerin varlığını topluca öldükleri zaman hatırlayanlar, Ümit Kartal’ın öykülerinde onları canlıyken, henüz istatistiksel bir sayı haline getirilmeden önceki halleriyle görecekler” ifadelerini kullandı.

TAHA RAMAZAN ÜRESİN – YOKSULLUK EN ÇOK ÇOCUKLARA DEĞER

21 Nisan Cumartesi – 15.00 -17.00

22 Nisan Pazar – 13.00 – 15.00

"İnsanlık, insana çare olmadı henüz. Biliyorum, yenilenlerin de hikâyesinin olduğunu. Çocuklar, kadınlar, yoksullar, işsizler ve tekmil ezilenler… Neye ağlarlar, neye gülerler… "

DR. İZZET AKIN TÜTÜNCÜLER – BAŞIBOZUK ÖYKÜLER

16 Nisan Pazartesi – 12.00 – 14.00

"Müzik uğruna her şeyi elinin tersiyle iten bir çalgıcı, maddi sorunları olmayan bir öğrencilik yaşadığı halde mutsuz bir üniversiteli, parayı yadırgayan ama zengin yaşıtlarını kıskanmadan edemeyen iki ayyaş arkadaş, hayvanları insanlardan çok sevdiği için kızılan bir aile, "evine ekmek götürebilmek için başka yol mu kalmadı!" diye aşağılanan pavyon çalışanı kadın, aşklarını ve duygularını açık etmenin cezasını çeken gençler, mutlu olamadığı için boşanan ama toplumdaki sorunlarla evliyken daha iyi baş edebildiğini gören kadınlar, ağlayan analar... Sadece insan olmanın her şeye yettiği bir dünya var olsaydı keşke...."

MUZAFFER AYHAN KARA – SÜREYYA / BALIKLARIN EFENDİSİ

14 Nisan Cumartesi 15.00- 17.00

21 Nisan Cumartesi 15.00 – 17.00

"Süreyya’ya ‘Balıkların Efendisi’ dememin sırrı onun şu cümlesinde: ‘Ben denizi, balığı, deniz ürünlerini sevdirmeyi kendime misyon edinmiş biriyim.’ Gelibolu’daki, Çanakkale’deki çocukluk günlerinden dünya mutfaklarına bir yolculuk… Onu anlatmak hiç kolay değil. Hayatımıza kattıkların için teşekkürler Balıkların Efendisi."

CENGİZ TORAMAN – OYUNCULUK SINAVLARINA HAZIRLIK KILAVUZU

19 Nisan Perşembe  - 13.00 – 15,00

21 Nisan Cumartesi – 13.00 – 15.00

Ülkemizde oyunculuk eğitimi konusundaki kaynaklar oldukça sınırlıdır. Özellikle bu eğitimin başlangıç noktası sayılabilecek olan ‘oyunculuk sınavları' üzerine bütünlüklü ve yöntemli bir çalışmanın eksikliği kendini yakıcı bir biçimde hissettirmektedir. Bu kitap hem oyunculuk sınavlarına hazırlanan adayların, hem de onları bu sınavlara hazırlayan eğitmenlerin ellerinden bırakamayacağı bir başucu çalışması olarak önemli bir boşluğu dolduracaktır. Cengiz Toraman, yaşanmış örneklerle pekiştirilmiş deneyimlerini ve bilgisini içten ve akıcı anlatımıyla birleştirerek oluşturduğu bu değerli çalışmasıyla, yalnız adaylara ve eğitmenlere değil, oyunculuk sanatıyla ilgilenen herkese ışık tutacaktır.

DOĞAN BEYAZGÜL – HÜZÜNLER YALNIZ YAŞANIR

15 Nisan Pazar – 15.00 – 17.00

Kendi yaşam öyküsünden yola çıkarak, Anadolu’dan büyük kentlere göç ederken türlü sıkıntılar yaşayan emekçilerin benzer dertlerini ‘Hüzünler Yalnız Yaşanır’da anlatan gazetemiz yazarlarından Doğan Beyazgül de kitabını Biz Kitap standında imzalayacak.

ŞUBADAP ÇOCUK’TAN ÇEKİRDEKSİZ DOMATES

İzmir’in sevilen müzik grubu Praksis’in çocuk kolektifi Şubadap, en çok sevilan şarkılarından biri olan ‘Çekirdeksiz Domates’ ile bu kez dinleyicilerin değil, okurların karşısında. Şubadap Çocuk’un en sevilen şarkılarından biri olan ‘Çekirdeksiz Domates’, bu sefer de öykü kitabıyla çocuklarla buluşuyor. Her şey soru sormakla başlıyor: “Benim çekirdeklerim neden yok?” Çizimlerini Betül Güney’in yaptığı kitap (4+) için uygun.

İZ DERGİ VE İZ GAZETE SAYILARIYLA…

Biz Kitap standında ayrıca Uğur Sümer’in ‘Yeryüzünün ilk güzellik yarışması’ isimli masal kitabı ile Seyhan Uludağ’ın ‘Başlıksız kaldı şiirler’ isimli şiir kitabı da yer alacak. Standa uğrayanlar, İz Gazete ve İz Dergi’nin yeni ve eski sayılarını da temin edebilecek.

Editör: Haber Merkezi