Süper Kupa maçının ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. Özbek, "Bu derbiyi seyrettirmenin keyfini yaşamaktansa, saçma sapan garip bir durum yaşadık. Akıl tutulması yaşandı." dedi.

Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

"Süper Kupa finalini oynadık. İki takım sahaya çıktı. Üzülerek söylüyorum ki bunu beklemiyorduk. Bu derbiyi seyrettirmenin keyfini yaşamaktansa, saçma sapan garip bir durum yaşadık. Akıl tutulması yaşandı. Çok önemli, 100. yıl kupası. Buranın insanlarına bu derbiyi izlettirmek varken ummadık bir şeyle karşılaştık. Bu maçın geliri depremzede kardeşlerimize gidecekti. Tribünde bir taraf dolu, bir taraf boş."

U19 takımındaki çocuklara yazık değil mi?

"U19 takımındaki çocuklara yazık değil mi? Kendi amaçlarınıza bu çocukları neden alet ediyorsunuz? Tarihe kötü geçecek bir kupa finali. Cumhuriyetin 100. yılına yakışmayan bir final oldu.
Önümüzdeki günler daha da gerginleşecek. Ben Türk futbolundan bu gerginliğin gitmesi taraftarıyım. Türk futboluna yakışacak davranışlar içinde olunmasını diliyorum. Böyle bir final, yakışmadı. Akşam eve gittikten sonra 'Ne yaptık?' diye düşünmelerini istiyorum."

Editör: Esra Seyirden