Dünyaca ünlü Ekonomist Timothy Ash, Türkiye'nin son dönemde izlediği ekonomi politikalarına şaşkınlığını her fırsatta dile getiriyor. Son açıklamasında yıllardır ekonomi öğrenmek için zamanını boşa harcadığını, Erdoğan'ın tüm teorileri baştan yazdığını söyledi. Ash diğer paylaşımında da bir önceki açıklamasının 'ironi' olduğunu belirtti.

'30 YILDIR BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM!'

Timothy Ash, pazartesi günü Kabine sonrası yapılan açıklama ile TL'de oluşan dalgalanma sonrası 30 yıldır böyle bir şey görmediğini ifade etmişti.

HEPİMİZ APTALIZ!

Ash, son paylaşımında ise tüm gelişmiş ekonomilerin ve ekonomi teorisyenlerinin aptal olduğunu, yılların ekonomi öğrenmek için boşa zaman harcadığını ve Erdoğan'ın tüm teorileri baştan yazdığını belirtti.

"TÜM ZAMANIMIZI EKONOMİ ÖĞRENEREK HARCADIK"

Ash açıklamasında 'Keynes, Friedman, Hayek, Solow, Samuelson, Adam Smith, Kornai, Dornbush, Fed, ECB, BOE, ben ve tüm Batılı ekonomistler, hepimiz aptalız. Tüm zamanımızı ekonomi öğrenerek harcadık. Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı.' dedi.

İRONİ YAPMIŞ

İkinci bir twitte ise Ash, 'İngiliz alaycılığının Türkiye bağlamında çok iyi çalıştığından emin değilim' diyerek ironi yaptığını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi