Batuhan KAYA- DİSK Emekli-Sen İzmir Şubeleri ve Ege Bölge Temsilciliği, emekli maaşlarının düşüklüğü, emeklilerin yaşam şartları ve AKP iktidarının emekli politikalarını protesto etmek için Konak SGK önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamadan önce konuşan DİSK Emekli-Sen Yürütme Kurulu Üyesi Ercan Çınarlı, “Sendikal hak ve özgürlüklerimizi de meydanlarda haykırarak, mücadele ederek mutlaka ama mutlaka kazanacağız. DİSK Emekli Sen Genel Başkanımız Cengiz Yavuz ve MYK’nın selamını getirdim. Değerli dostlar, biliyoruz ki kiraların 15 bin lira olduğu bir düzende 10 bin liraya mahkum edilen 11 milyon emekli olduğunu biliyoruz. Emekliler artık açlık sınırı altında değil emekliler artık ölüm sınırı altında yaşıyor. Koşullar ne olursa olsun, baskı ve zulüm ne olursa olsun emekliler meydanlarda hakkını söke söke alacak. Biz, asla ama asla bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“Kaynak var niyet yok!”

Basın açıklamasını okuyan DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, emeklilerin 31 Mart’ta sandığa gideceğini hatırlatarak, “Ekonomi büyürken emekliyi yoksullaştıranlara karşı buradayız. Emekliye milli gelirden pay verilmemesine; istatistik uydurma kurumu tarafından açıklanan ve ertesi gün eskiyen enflasyon oranlarında yapılan sözde zamlara karşı buradayız. Bugün burada; yarın sandıklardayız. Emeklilere yönelik hayata geçirilen ya da geçirilmeyen politikaların hangi tercihin, hangi aklın ürünü olduğunu gördüğümüz için buradayız. İşçiden, emekçiden, emekliden alıp sermayeye aktarılan kaynakları haykırmak için buradayız. Harçlıktan farkı kalmayan üç bin liralık bayram ikramiyesinin, ramazan ayı boyunca, seçime yatırım yapmak için altın kâselerde sundukları iftar yemeklerinin kaçta kaçı olduğunu sormak için buradayız” dedi.

“Gerçekleri haykırmak için buradayız”

Gerçekleri haykırmak ve emeklilerin halini duyurmak için burada olduklarını açıklayan Yeşiltepe, “Emekliler rüşvet değil, haklarını istiyor” demek için buradayız. Açlığın pençesinden kurtulabilmek için çalışmak zorunda kalan, hem de güvencesiz ve kayıt dışı işlerde çalışmak zorunda kalan emekliler için buradayız. Yıllar boyunca çalışan, alın teri döken emeklilerin; tarlayı eken, çarkları döndüren, gemileri yüzdüren, tebeşirle birlikte sesini, madenlerde nefesini, atölyelerde ellerini tüketen ve bunca yorgunluğun sonunda bir oh diyemeyen emeklilerin gerçeğini haykırmak için buradayız” şeklinde konuştu.

“Birleşmeye devam edeceğiz”

Tüm emekliler olarak DİSK Emekli-Sen’de birleşmeye devam edeceklerini söyleyen Yeşiltepe şöyle konuştu:
“Tüm bunlar için kaynak var dostlar, fakat niyet yok. Niyeti bozuklara karşı, bugün burada, yarın sandıklardayız. Barınmak için ekmeğinden, ekmek için sağlığından vazgeçmek zorunda bırakılan emekliler olarak sokakları da sandıkları da terk etmeyeceğiz! Evlerimizde karnımız tok, mahallemizde içimiz rahat yaşamak için; ulaşılabilir, güvenli ve yaşanabilir kentler için, adil, eşit ve özgür bir ülke için mücadele etmeye, DİSK Emekli-Sen’de birleşmeye devam edeceğiz. Dünün işçileri ve emekçileri, bugünün emeklileri olarak saraya biat etmeyeceğiz.”

Editör: Özlem Çimen Durmaz