Bülent Ecevit Bulvarı’ndan başlayan ve Atatürk Meydanı’nda sona eren geleneksel 1 Mayıs yürüyüşü, Dikili ve Bergama Demokrasi Platformu’nun yanı sıra KESK, DİSK Genel-İş, Dikili Belediyesi İşçileri, Eğitim-Sen, TÜM-BEL-SEN, SES, Dikili Kadın Platformu, Türkiye Ormancılar Birliği, Bergama Çevre Platformu, Dikili Kültür ve Çevre Platformu, Dikili Alevi Kültür Derneği, Bergama Veli-Der, Dikili Belediyesi Briç Kulübü, CHP, HDP, EMEP, Sol Parti, TKP’nin de katılımıyla yapıldı. 1 Mayıs kutlamalarına Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç te destek vererek işçileri selamladı.

Grupların meydanda yerini almalarının ardından ilk olarak emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Dikili Emek ve Demokrasi Platformu adına Zülfali Aras ve Nazlı Deniz Tan’ın sunumu ile gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarında Mehtap Yurtsever Ateş ile Saner Kutan Ata tarafından basın açıklaması okundu. Kutlamalar Eğitim-Sen’li öğretmenlerden oluşan müzik gurubunun konseri ve halaylarla sona erdi.

ALANLARDAYIZ, BİR ARADAYIZ

Yapılan basın açıklamasında ise; “Biz işçiler ve emekçiler, mimar-mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, yoksullar, ötekiler ve tüm ezilen halklar, Biz bu ülkenin onurlu insanları, 1 Mayıs Birlik-Mücadele ve Dayanışma Gününde bir aradayız. Savaş örtüsü altında köleleştirmeye, işçi haklarının bir bir yok edilmesine, güvencesizleştirmeye, doğanın ve yaşamın sermayeye teslim edilmesine, eğitimin ticarileştirilmesine ve dinselleştirilmesine, yeni kuşakların 'köleliğe biat eden işgücü' olarak yoğrulmasına, adım adım kurumsallaştırılmakta olan faşizme karşı, yok sayılan, susturulmak ve güvencesiz-geleceksiz bir hayata mahkum edilmek istenen milyonlar olarak 1 Mayıs’ta alanlardayız. 1 Mayıs bizim için 'Birlik' demektir. Biz, geçmişte olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs’ta kol kola omuz omuza yan yanayız. 1 Mayıs bizim için 'Dayanışma' demektir. Emeğin ortak sorunları ve talepleri etrafında 1 Mayıs meydanlarında buluştuk, tüm emek ve demokrasi güçleri de bu dayanışmaya güç vermeye devam ediyor. 1 Mayıs bizim için 'Mücadele' demektir. 1 Mayıs’ın tarihi dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde işçi sınıfının ekmek ve hürriyet kavgasıyla yazılmıştır. Türkiye’nin ihtiyacı 1 Mayıs’ın Birlik-Mücadele ve Dayanışma ruhudur! Yaşasın İşçilerin Birliği! Yaşasın Halkların Kardeşliği! Yaşasın Birlik-Mücadele Dayanışma! Yaşasın 1 Mayıs!” sözlerine yer verildi.

KIRGÖZ’DEN MESAİ ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, kortejde mesai arkadaşlarıyla omuz omuza yürüdü. Atatürk meydanında son bulan yürüyüşün ardından emekçilere seslenen Kırgöz, Taksim olaylarında hayatını kaybedenleri andı, çalışma arkadaşlarına tek tek teşekkür etti; "1 Mayıs sömürüye başkaldıranların, iş kazası adı altında yaşanan cinayetlere sessiz kalmayanların, emek, ekmek, özgürlük, adalet diyenlerin günü. Başta Taksim'de kanlı 1 Mayıs olaylarında hayatını kaybeden 34 emekçimiz olmak üzere bu uğurda yaşamını yitirenleri saygı ve minnetle anıyorum. Belediyemizde omuz omuza çalıştığımız tüm mesai arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayramımız kutlu olsun."

Editör: Haber Merkezi