GİZEM TABAN/ İZ GAZETE-  İzmir’de 30 Ekim tarihinde yaşanan, büyüklüğünü İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) 6.6, Kandilli Rasathanesi’nin 6.9 olarak açıkladığı depremin etkileri sürüyor.  En çok hasarın Bayraklı bölgesi ve çevresinde meydana geldiği ve 114 can kaybının yaşandığı deprem felaketinde arama kurtarma çalışmaları 4 Kasım tarihinde sona erdi. 

Depremde evini kaybeden ve evleri hasar gören vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AFAD’ın kurduğu çadırlarda barınıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hasar tespit çalışmaları devam ederken, vatandaşlar da evlerine girmeye korkuyor.  

Depremden sonra kardeşi Arda Yağız Canöcek birlikte Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda kurulan çadır kentte kalan depremzede, Büşra Canöcek hasar tespitini güvenmediklerini için evlerine girmekten korktuklarını belirtti. 

‘ARKADAŞINI KAYBETTİ’

Bayraklı’nın Osmangazi Mahallesi’nde oturduklarını ve depremden sonra yaşadıkları korkudan dolayı çadırda kalmayı tercih ettiklerini söyleyen Büşra Canöcek, “Annem işe gitmek zorunda olduğu için Örnekköy’de akrabalarımızda kalıyor. Biz kardeşimle burada çadırda kalıyoruz. Kardeşim depremde arkadaşını kaybetti. O esnada Rıza Bey Apartmanı yakınlarındaymış, enkazdan 1 cansız, 2 yaralı insanı çıkartmış. Kardeşimin psikolojisi şu an çok kötü. Burada psikolojik destek alıyor. Burada gönüllü olarak çalıştığı için burası ona iyi geliyor” dedi. 

‘AZ HASARLI DEYİP GİTMİŞLER’

Hasar tespit çalışmalarına güvenmediklerini belirten Büşra Canöcek, “Hasar tespiti için gelmişler, görevli balyozla bir kere vurup ‘az hasarlı’ deyip gitmiş ama kolon ortadan yarılmış, binada şu an kimse kalmıyor. Söylenenlere güvenmiyoruz, çünkü uzaktan bakıp ‘az hasarlı’ denilip gidilmiş. Güvenmediğimiz için de evimize giremiyoruz, şu an başka ev bakıyoruz. Binaya az hasarlı denildiği için de bildiğim kadarıyla herhangi bir yardım olmayacak. Açıkçası az hasarlı raporlarının biraz da bütçeden kaynaklı verildiğini düşünüyoruz. Çünkü insanlarda güven denilen bir şey bırakmadılar” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi