Aralık ayında parti sözcüsü Ayşegül Doğan tarafından açıklanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararına göre, İzmir'de Menemen, Bayraklı ve Torbalı ilçelerinde aday gösterileceği duyuruldu. Ancak, İzmir'in diğer ilçelerinde de belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için başvuruların yapıldığı öğrenildi.

Narlıdere ilçesinde, DEM Parti'nin Belediye Eşbaşkan Aday Adayları Şazime Yaşa ve İsmet Süzer'in, seçim stratejisi konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan DEM Partili yönetici : "Genel seçimlerden sonra ev ev, tüm mahallelerimizi, partilileri ve partili olmayan yurttaşları ziyaret ettik. Eleştirileri dinledik ve il, ilçe ve genel merkez düzeyinde gerçekleştirilen kongrelerimiz ile bir yenilenme süreci yaşadık. Yerel yönetim seçimleri öncesinde MYK'da  İzmir'in 3 ilçede aday gösterme kararı alınsa da Narlıdere'de parti üyelerimizin adaylarımızla seçimlere katılma ve yerel yönetim iddiamızı ortaya koyma noktasında yüksek talebi var. Kent uzlaşısı yaklaşımımız tabanımız tarafından önemsemiyor ama seçimlerden sonra bu uzlaşı tablosunun sürekliliği konusunda tereddütler halen devam ediyor. Bu görüşler Parti'nin tüm kademelerinde tartışılacak ve nihai karar böylece verilecek"

Editör: Özlem Çimen Durmaz