İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde İl Kongresi heyecanı yaşanıyor.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından gerçekleşen ilk İzmir İl Kongresi’nde; mevcut başkan Deniz Yücel’in dışında CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ve Ezgi Deniz Urunga’nın da yarışması beklenirken kongreyi dakika dakika okurlarımız ile İz Gazete farkı ile buluşturuyoruz.

Okurlarımıza dakika dakika Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nde yaşananları aktarırken; İz WEB TV’de de kongreye dair yorumlar ve canlı bağlantılar da yer alacak.

Tek aday ile gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi''nde kurultay delege adayları ve İl yönetimi de netleşti. Yönetime aday olan 169 ve kurultay delegeliğine aday olan 159 partilinin aldıkları oy oranları da belli oldu.

İşte o sonuçlar;

KURULTAY DELEGELİĞİ

İL YÖNETİMİ

İşte dakika dakika İzmir İl Kongresi; 

01:15: Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi'nde oy verme işlemi an itibariyle sona erdi.

00:10: Mavi liste: 

23:48:Cumhuriyet Halk Partisi'nde uzlaşı listesine alternatif olarak Karşıyaka, Menemen ve Karabağlar delegasyonu tarafından alternatif bir liste ortaya sürüldü.

22:55: Tuncay Özkan ve Tunç Soyer kongre alanına yeniden giriş yaptı. Oy kullanma işlemine başlandı.

22:49: Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde İl Kongresi'nde Deniz Yücel'in anahtar listesinin son hali:

22: 39: Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi'nde oy verme işlemi hala başlamadı.

22:36: Tunç Soyer, Deniz Yücel ve Tuncay Özkan salona birlikte inecek. Tek anahtar liste konusunda anlaşma sağlandı. 

22:04:Tunç Soyer, Tuncay Özkan, Deniz Yücel ve 30 ilçe başkanı toplantıya girdi. Toplantıda, anahtar listeye son şeklinin verilmesi bekleniyor

21:25: Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay'ın anahtar listesi:

 

21:12: Cumhuriyet Halk Partisi'nde yeni bir anahtar liste ortaya çıktı. Gençliğin anahtar listesi şu şekilde;

20:35: Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde İl Kongresi'nde Deniz Yücel'in anahtar listesi belli oldu.

19:58: KURULTAY DELEGE ADAYLARI ARASINDA KİMLER VAR?

Çarşaf liste ile gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nde CHP 37. Olağan Kongresi’nde kurultay delegesi olmak için ₺oplam 160 kişi aday oldu. 160 kişi arasından 56 kişi Kurultay delegesi olarak seçilecek. Kruultay delegeliği adaylığı listelerinde eski CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Eski Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, mevcut İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç ve Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu yer aldı.

Öte yandan Kurultay delegeliği için aday olan belediye başkanları ise şu şekilde;
Tunç Soyer, Abdül Batur, Ali Engin, Fatih Gürbüz, Mustafa İduğ, Mustafa İnce, Utku Gümrkçü, Mustafa Kayalar, Erhan Kılıç, Adil Kırgöz, Filiz Ceritoğlu Sengel, Muhittin Selvitopu, İlkay Girgin Erdoğan, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran

19:40: Çarşaf liste yönetimi ile gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Kongresi’nde İl Disiplin Kurulu için toplam 55 isim adaylığını açıkladı. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu için 9 isim seçilecek.

18:55: Adaylık konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “18 yıllık AKP iktidarında Türkiye; yoksulluklar, yolsuzlar ülkesi haline gelmiştir. AKP’nin kutuplaştırma siyaseti ile günü kurtarma dertlerine düşmüşlerdir. 2010 referandumu ile yargıyı FETÖ’ye teslim eden AKP, bu ülkenin subaylarını Silivri zindanlarına mahkum etmiştir” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel şöyle konuştu:

“31 Mart yerel seçimlerin öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi adaylarına akıl almaz iftiralar atıldığını görüyoruz. Yandaş basın birçok kez adaylarımızı hedef gösterdiler. Oslo görüşmelerini biz yapmadık. YPG liderini krımız halılarda karşılamadık. Terör örgütü liderinin kardeşini TRT’ye biz çıkarmadık. 15 Temmuz’u bu ülkeye biz yaşatmadık”

‘GÖREVİMDEN İSTİFA ETMEYECEĞİM DEMİŞTİM’

Yücel, “İki senedir İl Başkanı olarak görev yapıyorum. İki senelik görevim boyunca ‘ben’ değil, ‘biz’ dedim. Görevimden istifa etmeyeceğim demiştim. Ben bu sözümü tuttum. Görevimi ve yetklilerimi partimin yetkisi için kullandım. Siyaset insanla yapılıyor. Zaman zaman bazı kişiler bu görevimi parti içi siyaset için kullanmak istediler. Ancak buna asla müsade etmedim. İl Başkanı’nın Genel Başkan’ın İzmir’deki temsilcisi olduğunu unutmadan hareket ettim. Bu tavrımdan dolayı zaman zaman hedef oldum. Ancak rövanşist davranmadım” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanlarının destek açıklamasının kendisi için değerli olduğunun altını çizen Yücel, “Yeni dönemde daha üretken ve tecrüblei bir il başkanı olarak hareket edeceğim. İzmir İl Örgütü’ne yeni bir bina kazandırmak için toplantılar gerçekleştirdik” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerinin ardından iktidar mücadelesinin başladığını aktaran Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı başta olmak üzere tüm örgütleri ile Türkiye’yi yönetmeye hazırdır” dedi

19:07: ÖN SEÇİM TAVSİYESİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşen İzmir İl Kongresi’nde bir sonraki genel seçimler için ön seçim yapılması tavsiyesi Divan Başkanlığı tarafından iletildi. Tavsiye için 100’ü aşkın imza toplandığı öğrenildi.

18:40: Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşecek 37. Olağan Kongre için İzmir’den toplam 96 Kurultay delegesi seçilecek. Çarşaf liste yönetimiyle gerçekleşen İzmir İl Kongresi’nde Kurultay delegeliği için toplam 160 Cumhuriyet Halk Partili aday oldu.
Kurultay adayları arasında mevcut belediye başkanlarından Tunç Soyer, Mustafa İnce, İlkay Girgin Erdoğan, Utku Gümrükçü, Filiz Ceritoğlu Sengel ve Muhittin Selvitopu kurultay delegesi olmak için aday oldu.

Öte yandan eski belediye başkanları arasında YSK tarafından adaylığı engellenen Mehmet Ali Çalkaya da kurultay delegeliği için aday oldu.

18:25- Olağan Kongresi için Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nden toplam 96 kurultay delegesi seçilecek. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay delegesi olmak için toplam 160 kişi aday oldu.

DEVRİM BARIŞ ÇELİK DE YER ALDI

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongre süreci içerisinde adı Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı için konuşulan Devrim Barış Çelik de Kurultay delege adayları arasında yer aldı.

18:10 :Çarşaf liste olarak yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi için İl delegelerinden 169 kişi aday oldu. Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimine sadece 30 kişi seçilecek. Aralarından seçilecek yönetim listesi ise şu şekilde:

15:45: Cüneyt Oğuz yaptığı kürsüden yaptığı konuşmada adaylığının düşmesi hakkında yaptığı konuşmada “Bu Cumhuriyet’e vurulan , demokrasiye vurulan bir prangadır. Çarşaf liste demokrasinin gerçeğidir. Çarşaf liste ile tek adaylı bir seçime gidilecek. Bugün bu kararı sadece kendi menfaatiniz için yapmıyorsunuz, bu partiye oy veren insanların sorumluluğunu taşıyoruz. Seçmenlerimiz bir alternatif arayışı içerisinde. Maalesef demokrasinin önü kesildi. İzmir İl Delegasyonun iradesine zincir vurulmuştur. Bunu kabul etmiyorum. Bunu sizlerin de kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Bugün buradan bir mesaj vereceksiniz: İyi ki İzmir var, iyi ki İzmirliler var” şeklinde konuştu.

15:40: Divan Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 30 delegenin imzalarını 75 imzası bulunan Cüneyt Oğuz’dan çektiğini belirtildi. Divan Başkanlığı tarafından Oğuz’un adaylığının düşürüldüğü açıklandı.
Ayrıca Divan Başkanlığı tarafından saat 16:30’a kadar aday olmak isteyen delegelerin adaylık başvuru belgelerini teslim etmesi istendi.

15:33: İl Başkan adayı Cüneyt Oğuz'a ait imzalar geri çekildi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi'nde tek aday Deniz Yücel olarak açıklandı.

15:09: Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi'nde mevcut başkan Deniz Yücel ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz yeterli imzayı topladı. Adaylığını açıklayan Ezgi Deniz Urunga ise yeterli imzayı toplayamadı.

14:50: CHP İzmir İl Kongresi'nde okunan Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi.

14:45: Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kongresinin Sivas Kongresi olduğunun altını çizerek “Cumhuriyet Halk Partisi tek adama karşı demorkasiyi örme mücadelesini sürdürüyor. Bu kongrede kimin seöçildiği ya da seçilmediği öenmli değil. Biz iktidar olmak istiyoruz. Bugün kavga etmeden uzlaşı noktasında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde umudu örgütlememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
CHP’nin 600 il delegesine seslenen Uyan, “Bu partinin gençlerine sahip çıkın” dedi.

14:02: Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü'nün Faaliyet Raporu okunuyor.

13:44: CHP İzmir Milletvekili Kani Beko yaptığı konuşmada "Tünelin ucunda Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı var, biz birleşirsek 2023'te iktidar oluruz" dedi.

13:26: CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Özellikle İzmirli Cumhuriyet devrimlerinin neferi olduğumuzu aklımızdan çıkarmamız gerektiğini unutmamamız gerekiyor. Bzi tam da Cumuhuriyeti ve Türkiye’nin geleceğini temsil eden bir topraktan sesleniyoruz. Yeniden Cumhuriyet’i kurmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada yaşanan bir krizin ortasındayız. Yeni bir siyaseti buradan başklatarak örmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi omuz omuza sürdürmeye devam edeceğiz. 18 yıllık AKP iktidarı sadece Türkiye’yi kötü yönetmedi. Düzeni de değiştirdi. Bizim iktidar anlayışımız düzeni de değiştirmek üzerine olmalıdır. Tek adam düzeni bizi korumasız bıraktı. Saray devleti bielrek ve isteyerek bu düzeni yıktığı için bu günleri yaşıyoruz. Halkçı bir programla ‘Biz düzeni değiştireceğiz’ demeliyiz. İktidarı aldığımızda düzeni değiştirmek için mücadele edeceğimizi yüksek sesle söylemeliyiz”

13:11: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yaptığı konuşmada “İzmir’in tarihinin en büyük yatırımını yapacak bir adım attık. Buca metrosu. Bu sadece bir metro projesi değil. Buca’nın soyal hayatına etki edecek bir hamle. İki ay sonra bir yılımız dolacak. Hepinizin gurur duyacağınız bir yıllık karnemiz olacak. Ben o nedenle 31 Mart’ta rekor kırmamızda payı olan herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Soyer, "Gericiliği tırmandığı bugünlerde sosyal demokrat Cumhuriyet Halk Partisi dışında bir çözüm üreten yok" dedi.

13:07: CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan yaptığı konuşmada “Cumhuriyet Halk Partisi’nde demokrasi dışında bir şey olmaz. FETÖ olmaz, PKK olmaz. CHP’ye saldıranlara sesleniyorum. FETÖ’nün siyasi ayağını arıyorsanız bu salonlara bakmayın, saraya bakın, saraya!

13:00: Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı, Divan Başkanı Gülizar Biçer Karaca tarafından okundu. Mesajda "Yaşamının merkezine hak hukuk ve adalet diyen kim varsa yolumuz aynıdır" ifadeleri yer aldı.

12:58: CHP İzmir İl Kongresi'nde blok liste önerisi oy çokluğu ile kabul edilmedi.

12:53: Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, blok liste aleyhinde konuşma yapmak için söz aldı. Bayır, “Yaşadığımız son iki seçim konusunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olması noktasında hemfikiriz. Yıllarca bu partiye emek vermiş, aksaçlı arkadaşlarımız partiye emek vermek isterdiklerini söylüyorlar. Bugüne kadar 37 yıldır aktif siyasetin içinde yer alan bir kardenişiniz olarak diyorum ki çarşaf liste birleştirir, blok liste ayrıştırır. Blok listenin en büyük zararı seçilecek olan il başkanına ve Genel Merkez’e zararı olur. 540 civarı il delegesi arkadaşımız bu lsitelerde olmak istiyor. Niye engel oluyoruz? Çıksınlar yarışsınlar. Kimse burada bir kavga çıkacağını beklemesin. İktidara yürüyen bir siyasi partinin, İzmir İl Kongresi’nde İzmir’e yakışan kongre çarşaf liste ile yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

12:30: Divan Başkanlığına Gülizar Biçer Karaca seçildi. 

12:10: Açılış Konuşmasını CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptı. 

CHP İzmir İl Kongresi’nin konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir başarı kazandı. Bu başarının bir de mimarı var. 31 Mart yerel seçimlerinin mimarı olan Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutluyorum. İzmiril örgütü adına teşekkür ediyorum. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadrolarını seçeceğiz. Bugüne kadar iradesini sandığa yansıtan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Birlikte görev yaptığımız ilçe başknalarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi tüm örgütü ile Türkiye’yi yönetmeye çok hazır. Mutlu ve huzurlu bir Türkiye kurmak üzere kongremizin kentimize partimize hayırlı uğurlu olmasını istiyorum” diye konuştu.
Yücel konuşmasında ayrıca, Çeşme ve Urla’da acele kamulaştırma yapılan arazilere yaptığı konuşma ile tepki gösterdi.

12:07: Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi'nin yapılacağı Celal Atik Spor Salonu büyük oranda doldu. Dört gözle beklenen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi resmen başlıyor.

12:02: Kongre başlamadan önce partililere kısa bir video izletildi.

11:48: Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi'nde koltuklar dolmaya devam ediyor. 

11:37: Cumuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, salona 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'İşte örgüt işte başkan' sloganları ile girdi.

10.40: Cumhuriyet Halk Partililer, Kongre’nin yapılacağı Celal Atik Spor Salonu’nun kalabalık gruplar halinde toplanıyor.

10.04: Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir İl Kongresi kapsamında Cumhuriyet Halk Partililer, kongrenin yapılacağı Celal Atik Spor Salonu’na girmeye başladı.  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nin yapılacağı Celal Atik Kongre Salonu’nda tüm hazırlıklar tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi