Toplum odaklı bakış açısıyla Bayraklı'daki tüm kesimlerin yaşam koşullarını daha iyi hale getirme ve kent ekonomisini geliştirme hedefiyle saha çalışmalarını sürdüren CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Ata ile Bayraklı'nın mevcut durumuna ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aydın, küçük ve orta ölçekli esnaf ile yerel yönetim arasında dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bunun için hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı.

Belediye ekonomiyi büyütmeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı olarak görev yaptığı 4 yıla yakın süre boyunca, kooperatiflerle ve kentin her bölgesindeki esnaf ile sık sık temas ettiğini, bu nedenle tüm sorunların farkında olduğunu vurgulayan Ulaş Aydın, şunları söyledi:
"Belediyelerin, kent ekonomisini büyütmek ve daha sağlam hale getirmek için esnafa sağlayabileceği birçok destek var. Önemli olan, önce yol haritasını bu bakış açısıyla temellendirmek, sonra da ortaya bir irade koymak. Kamu yöneticisiyken, ihtiyaç sahibi yurttaşlara sağlanan desteklerin dijitalleşmesi ve kartlara yatırılan tutarların yalnızca küçük esnaftan alışveriş yaparak kullanılabilmesi proje ve organizasyonunun başındaydım. Hayata geçirilmesi kolay olmasa da ısrarcı olduk ve başardık. Böylece hem yurttaşlarımızın işi kolaylaştı hem esnafımız ağır ekonomik koşullarda biraz nefes aldı. Aynı sistemi Bayraklı'daki ihtiyaç sahibi komşularımız ve küçük esnafımız için de uygulayacağız. Bunun yanı sıra hem belediye bütçesini yormayacak hem de esnafımızı memnun edecek çözüm önerilerimiz hazır. Bayraklı esnafını güzel günler bekliyor."
Yalçın Ata ise İzmir esnafı için gösterdiği gayrete şahit olduğunu ifade ederek, CHP'li Ulaş Aydın'a başarı dileklerini iletti.

Editör: Esra Seyirden